TVsporten.dk TVsporten.dk
 • 26 søn
 • 27 i dag
 • 28 tirs
 • 29 ons
 • 30 tors
 • 31 fre
 • 1 lør
 • 2 søn
 • 3 man
 • 4 tirs
 • 5 ons
 • 6 tors
 • 7 fre

DBU Pokalen i TV og Live Stream

Her finder du alt om DBU pokal-turneringens kampe i TV og Live Stream, samt program og tider. Kært barn har mange navne, og det gør sig gældende for Sydbank pokalen, som også kaldes pokaltureneringen og DBU pokalen. Sydbank Pokalen er meget traditionsrig og efter pokalfinalen kåres årets pokalfighter og årets sportsjournalist. Første pokalturnering blev spillet i 1954. Regrende mestre er FC Midtjylland, og flest titler har AGF med hele 9 af slagsen. Finalen spilles torsdag den. 18. maj 2023.

Der er ingen kommende begivenheder for DBU Pokalen Se andre sendinger under Fodbold.

DBU Pokalturnering

Der venter masser af spændende kampe i den traditionsrige pokalturnering, hvor vi kan forvente dramatiske opgør og der skal nok også være en række overraskende resultater undervejs.

Det er den 68. udgave af DBU Pokalen og de resterende 16 klubber står nu foran ottendedelsfinalerne, og der er stadig lang vej for de håbefulde hold før de når frem til den eftertragtede pokalfinale.

Denne gang bliver pokalfinalen afgjort på Vestegnen, da DBU har valgt Brøndby Stadion som finalestadion. Der er dog holdt fast i traditionen om at finalen skal afvikles på Kristi Himmelfartsdag; der i år falder på den 26. maj 2022 og som altid skal vi naturligvis også denne gang have fundet en pokalfighter efter pokalfinalen.

Superliga-klubben Randers er forsvarende pokalvindere efter de besejrede SønderjyskE med en overbevisende 4-0 finalesejr på Ceres Park i Aarhus.

Pokalturneringen 2021/22: Vi er nået til semifinalerne

Så skal vi have afviklet semifinalerne af dette års pokalturnering. Det står klart, at dette års pokalvinder bliver enten FC Midtjylland, OB, SønderjyskE eller Vejle.

Den ene kamp kommer til at stå mellem OB og SønderjyskE. OB kvalificerede sig til denne semifinale ved at slå FC Roskilde, FC Helsingør, FC Nordsjælland og senest de regerende pokalvindere Randers. Det skete med samlede 3-2. OBs seneste sejr i pokalen kom tilbage i 2007, da man slog FC København med 2-1 i finalen.

Helt så langt tilbage skal SønderjyskE ikke for at finde deres eneste sejr i pokalturneringen. Det var for to år siden, da man slog AaB med 2-0 i finalen. Man var naturligvis også i finalen sidste år, hvor man dog fik en lussing på 0-4 mod Randers. De har mødt Hillerød F, B1913, AGF og Hvidovre på vejen mod semifinalerne.

I den anden kamp møder favoritterne FC Midtjylland Vejle, som ligger i bunden af Superligaen. Intet er dog givet i pokalen, og Vejle spiller naturligvis deres chance. FC Midtjylland har trods deres status af tophold de seneste par år blot vundet pokalen én gang. Det var tilbage i 2019, da man slog Brøndby efter straffesparkskonkurrence. Denne gang har de undervejs slået Kjellerup IF, AaB og Brøndby.

For Vejle er dette muligheden for at spille sig i deres ottende pokalfinale. Her har de en glimrende statistik med seks triumfer. Den seneste af disse faldt dog tilbage i 1981, da man slog Frem med 2-1. Denne gang har man undervejs nedlagt Vordingborg IF, Vanløse IF, rivalerne AC Horsens samt en af dette års store overraskelse Kolding IF.

Hvad får vinderen af DBU Pokalen?

Der står rigtig mange millioner på spil for klubberne og der er meget at fighte for. Udover det prestigefyldte trofæ, så vil pokalvinderen også modtage en bonus på 500.000 kroner i præmiesum.

Taberen af pokalfinalen går ikke helt tomhændet hjem fra Brøndby Stadion, da de vil modtage i alt 200.000 kroner som trøstepræmie for at nå til finalen. Og så får de to klubber i pokalfinalen desuden 40 procent af det overskud, som kampen genererer.

Og så ikke mindst kvalificerer pokalvinderen sig til europæisk gruppespil. Et europæisk eventyr kan gå hen og være ekstremt indbringende og sikre et økonomisk boost til pokalvindere til at gå efter forstærkninger på transfermarkedet eller styrke klubbens talentarbejde.

I første omgang er vinderen af pokalfinalen sikret en playoffkamp til Europa League-gruppespillet.

Men skulle denne play off-kampe så tabes, vil pokalvinderen i stedet træde direkte ind i gruppespillet i Conference League-turneringen.

Indtægterne for et europæisk gruppespil varierer alt efter resultater og modstandere i gruppespillet, men der er ingen tvivl om at et europæisk gruppespil vil kaste en stor pose penge af sig og det vurderes at en plads i gruppespillet vil være mindst 20 millioner kroner værd.

ÅrFinale Resultat Vinder
2021 Randers FC – SønderjyskE 4-0 Randers FC
2020AaB – SønderjyskE 0-2 SønderjyskE
2019 Brøndby IF – FC Midtjylland 1-1 (3-4) FC Midtjylland
2018 Brøndby IF – Silkeborg IF 3-1 Brøndby IF

Her kan du se kampene i DBU Pokalen

Vi kan se frem til at følge de spændende pokalkampe på både DR, NENT Groups tv-kanaler og Viaplay. For første gang bliver det nu muligt af følge kampene i den danske pokalturnering direkte på landsdækkende tv.

Det er nemlig lykkes DR at lande en aftale med NENT om at få tildelt en del af tv-rettighederne for kampene i DBU Pokalen. Denne nye tv-aftale kører fra 2020/2021 og så frem til og med 2023/24-sæsonen.

Pokalfinalen skal være en folkefest, og mange fans er vant til at samles på Kr. Himmelsfartsdag og følge med i finalebraget.

Nu er DR kommet på banen og pokalfinalen vil derfor i de næste fire år også blive vist på DR1. Samtidig har DR sikret sig at få første- og tredjevalg i de øvrige runder af pokalturneringen; dog på nær semifinalerne, hvor Nent har førstevalg.

Men bare rolig, alle pokalkampene vil også blive vist på Nents streamingtjeneste Viaplay, uanset om de vises af DR eller Nents kanaler på flow-tv.