TVsporten.dk TVsporten.dk
 • 21 tors
 • 22 i dag
 • 23 lør
 • 24 søn
 • 25 man
 • 26 tirs
 • 27 ons
 • 28 tors
 • 29 fre
 • 30 lør
 • 31 søn
 • 1 man
 • 2 tirs

DBU Pokalen i TV og Live Stream

Her finder du alt om DBU pokal-turneringens kampe i TV og Live Stream, samt program og tider. Kært barn har mange navne, og det gør sig gældende for Sydbank pokalen, som også kaldes pokaltureneringen og DBU pokalen. Sydbank Pokalen er meget traditionsrig og efter pokalfinalen kåres årets pokalfighter og årets sportsjournalist. Første pokalturnering blev spillet i 1954. Regrende mestre er Randers FC, og flest titler har AGF med hele 9 af slagsen.
26 okt

tirsdag

18:00

AC Horsens – Vejle BK

DBU Pokalen (Optakt fra kl. 17.30)

27 okt

onsdag

15:00

Middelfart – Randers FC

DBU Pokalen

 • DBU TV
18:00

FC Nordsjælland – Odense BK

DBU Pokalen

 • DR 2
 • DR TV
19:45

AGF – SønderjyskE

DBU Pokalen (Optakt fra kl. 19.00)

28 okt

torsdag

18:00

Aalborg Freja – Brøndby IF

DBU Pokalen

 • DR 2
 • DR TV
19:45

FC Midtjylland – AaB

DBU Pokalen (Optakt fra kl. 19.00)

DBU Pokalturnering

Der venter masser af spændende kampe i den traditionsrige pokalturnering, hvor vi kan forvente dramatiske opgør og der skal nok også være en række overraskende resultater undervejs.

Det er den 68. udgave af DBU Pokalen og de resterende 16 klubber står nu foran ottendedelsfinalerne, og der er stadig lang vej for de håbefulde hold før de når frem til den eftertragtede pokalfinale.

Denne gang bliver pokalfinalen afgjort på Vestegnen, da DBU har valgt Brøndby Stadion som finalestadion. Der er dog holdt fast i traditionen om at finalen skal afvikles på Kristi Himmelfartsdag; der i år falder på den 26. maj 2022 og som altid skal vi naturligvis også denne gang have fundet en pokalfighter efter pokalfinalen.

Superliga-klubben Randers er forsvarende pokalvindere efter de besejrede SønderjyskE med en overbevisende 4-0 finalesejr på Ceres Park i Aarhus.

Pokalturneringen 2021/22: Vi er nået til ottendedelsfinalerne

I denne 4. runde af pokalturneringen er der nu 16 hold tilbage til at kæmpe om det store pokal-trofæ og medaljer. Disse vigtige pokalopgør i ottendedelsfinalen bliver tyvstartet af Kolding IF mod Nykøbing FC, der bliver afviklet allerede den 19.oktober, mens de øvrige ottendedelsbrag bliver spillet den 27. og 28. oktober.

Der bliver ikke afviklet returopgør i ottendelsfinalerne, så i tilfælde af uafgjort skal holdene ud i forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence for at finde vinderen, der går videre til kvartfinalerne.

Blandt de mest interessante opgør i ottendedelsfinalerne er AGF – SønderjyskE, FC Midtjylland tager imod AaB på MCH Arena i Herning og så den skal den lille sensationsklub Aalborg Freja fra Serie 1 forsøge at slå til som favoritdræber, når mægtige Brøndby tager turen til den nordjyske Limfjordsby.

Der er stort set altid overraskende resultater i pokalturneringen og mange nordjyske fodboldfans husker nok stadig, da Jyllandsserie-holdet fra Skagen IK slog selveste Brøndby IF ud i ottendedelsfinalen i pokalturneringen tilbage i 1987. Kan Aalborg Freja mon gentage det imponerende kunststykke og eliminere de forsvarende danske mestre?

Den lille Aalborg-klub er allerede blevet belønnet med 100.000 kroner for at være det sidste tilbageværende seriehold i DBU Pokalen efter de gik videre fra 3. runde og besejrede Lyseng efter straffesparkskonkurrence.

Hvad får vinderen af DBU Pokalen?

Der står rigtig mange millioner på spil for klubberne og der er meget at fighte for. Udover det prestigefyldte trofæ, så vil pokalvinderen også modtage en bonus på 500.000 kroner i præmiesum.

Taberen af pokalfinalen går ikke helt tomhændet hjem fra Brøndby Stadion, da de vil modtage i alt 200.000 kroner som trøstepræmie for at nå til finalen. Og så får de to klubber i pokalfinalen desuden 40 procent af det overskud, som kampen genererer.

Og så ikke mindst kvalificerer pokalvinderen sig til europæisk gruppespil. Et europæisk eventyr kan gå hen og være ekstremt indbringende og sikre et økonomisk boost til pokalvindere til at gå efter forstærkninger på transfermarkedet eller styrke klubbens talentarbejde.

I første omgang er vinderen af pokalfinalen sikret en playoffkamp til Europa League-gruppespillet.

Men skulle denne play off-kampe så tabes, vil pokalvinderen i stedet træde direkte ind i gruppespillet i Conference League-turneringen.

Indtægterne for et europæisk gruppespil varierer alt efter resultater og modstandere i gruppespillet, men der er ingen tvivl om at et europæisk gruppespil vil kaste en stor pose penge af sig og det vurderes at en plads i gruppespillet vil være mindst 20 millioner kroner værd.

ÅrFinale Resultat Vinder
2021 Randers FC – SønderjyskE 4-0 Randers FC
2020AaB – SønderjyskE 0-2 SønderjyskE
2019 Brøndby IF – FC Midtjylland 1-1 (3-4) FC Midtjylland
2018 Brøndby IF – Silkeborg IF 3-1 Brøndby IF

Her kan du se kampene i DBU Pokalen

Vi kan se frem til at følge de spændende pokalkampe på både DR, NENT Groups tv-kanaler og Viaplay. For første gang bliver det nu muligt af følge kampene i den danske pokalturnering direkte på landsdækkende tv.

Det er nemlig lykkes DR at lande en aftale med NENT om at få tildelt en del af tv-rettighederne for kampene i DBU Pokalen. Denne nye tv-aftale kører fra 2020/2021 og så frem til og med 2023/24-sæsonen.

Pokalfinalen skal være en folkefest, og mange fans er vant til at samles på Kr. Himmelsfartsdag og følge med i finalebraget.

Nu er DR kommet på banen og pokalfinalen vil derfor i de næste fire år også blive vist på DR1. Samtidig har DR sikret sig at få første- og tredjevalg i de øvrige runder af pokalturneringen; dog på nær semifinalerne, hvor Nent har førstevalg.

Men bare rolig, alle pokalkampene vil også blive vist på Nents streamingtjeneste Viaplay, uanset om de vises af DR eller Nents kanaler på flow-tv.