TVsporten.dk TVsporten.dk
 • 21 fre
 • 22 i dag
 • 23 søn
 • 24 man
 • 25 tirs
 • 26 ons
 • 27 tors
 • 28 fre
 • 29 lør
 • 30 søn
 • 1 man
 • 2 tirs
 • 3 ons

EM i håndbold - Herrer i TV og Live Stream

Herrernes Håndbold EM 2024 vil finde sted i Tyskland fra 10. til 28. januar 2024. Danmark er naturligvis med i EM i håndbold og blandt favoritterne til at løbe med guldet. Verdensmestrene fra Danmark, vandt deres bronzekamp 35-32 mod OL-guldvinderne fra Frankrig.

Der er ingen kommende begivenheder for EM i håndbold - Herrer Se andre sendinger under Håndbold.

EM i Håndbold 2024

Her kan du læse alt om EM i håndbold 2024, der som nævnt spilles i Tyskland, og der skal spilles i seks forskellige byer undervejs.

Du kan læse mere om de seks værtsbyer længere nede i denne guide. Finalen ved EM spilles søndag den 28. januar, og det ligger fast, at finalen skal spilles i Lanxess Arena i Köln, hvor der er plads til næsten 20.000 tilskuere.

Sverige går ind til EM-turneringen som forsvarende europamestre. Svenskerne vandt europamesterskabet i håndbold i 2022, og det gjorde de efter en sejr på 27-26 over Spanien i finalen. Slutrunden i 2022 blev spillet i Ungarn og Slovakiet, og Danmark vandt bronze i den turnering, da de slog Frankrig i kampen om bronze.

Svenske Jim Gottfridsson blev kåret til turneringens spiller ved EM håndbold i 2022. Danmark spiller med ved et EM for 15. gang i historien, når de optræder i Tyskland. Kun en gang har det danske landshold misset en EM-slutrunde i herrehåndbold, og det var i 1998, hvor det danske herrelandshold ikke var med ved EM i Italien. Sverige blev i øvrigt også europamestre dengang i 1998, og det gjorde de også efter sejr mod Spanien dengang.

 Hvordan spilles EM i Håndbold?

 Der stiller 24 hold til start ved EM i herrehåndbold 2024 i Tyskland, og de 24 nationer er fordelt ud på seks grupper med fire hold i hver gruppe.

Turneringen starter med et indledende gruppespil, hvor der skal spilles tre kampe for hvert hold, og det vil sige, at alle hold i gruppen skal spille mod hinanden. De to bedste hold i gruppen går videre til mellemrunden, mens nummer 3 og 4 i gruppen ryger ud.

I mellemrunden fordeles de resterende 12 hold i to grupper med seks hold i hver gruppe. Nummer 1 og 2 fra gruppen går videre til semifinalen, og nummer tre i mellemrundegruppen skal spille kamp om femtepladsen i turneringen.

Semifinalerne spilles den 26. januar, og de to vindere går videre til finalen, der så spilles to dage senere. Fra semifinalen og frem spilles alle kampe i Lanxess Arena i Köln, hvor der er plads til 19.750 tilskuere, så der er lagt op til stor håndboldfest i Tyskland i januar.

 Kvalifikation til håndbold EM 2024

Man skal kvalificere sig til EM i håndbold, før man kan deltage i turneringen, og det gør man gennem EM-kvalifikationen.

Da Sverige er forsvarende europamestre behøvede de ikke at kvalificere sig til EM, da den forsvarende vinder automatisk er kvalificeret til den næste EM-slutrunde.

 Også Danmark var automatisk kvalificeret til EM i 2024, da de endte i top 3 ved seneste EM, og det samme er tilfældet for Spanien. Tyskland skulle heller ikke igennem kvalifikation, da de som værtsnation også er automatisk kvalificeret. Der er tre nationer ved EM håndbold 2024, der debuterer ved slutrunden. Det drejer sig om Færøerne, Grækenland og Georgien.

Håndbold EM 2024 Byer og Stadion

Som nævnt spilles turneringen i Tyskland, og de blev valgt som værtsnation i juni 2018 på en EHF-kongres i Glasgow. Danmark og Schweiz havde givet et fælles bud, men Tyskland fik flest stemmer, og derfor skal EM i håndbold 2024 spilles i Tyskland, ligesom EM i fodbold 2024 også skal.

 • Düsseldorf - Merkur Spiel-Arena Merkur Spiel-Arena har en tilskuerkapacitet på hele 54.600.

 • Berlin - Mercedes-Benz Arena, der har plads til 14.800 tilskuere.

 • Köln - Lanxess Arena i Köln. Det er blandt andet her, tilskuerkapacitet på 19.750.

 • Hamborg - Barclaycard Arena, der har en kapacitet på 13.300 tilskuere.

 • Mannheim - SAP Arena, har en tilskuerkapacitet på 13.200.

 • München- Olympiahalle i München, har en tilskuerkapacitet på 12.150.Du kan finde hele programmet for håndbold EM 2024 på håndbold EM kampprogram, så du ikke går glip af de spændende håndboldkampe.

For at se alle håndboldkampe, ligaer, klubkampe samt landsholdskampe alt på én side, skal du klikke her på håndbold i TV.

FAQs

Hvornår spilles håndbold EM 2024?

EM i håndbold for herrer spilles fra den 10. januar til den 28. januar.

Hvor spilles håndbold EM 2024?

Tyskland er vært for EM 2024 i herrehåndbold, og der spilles EM-kampe i seks forskellige byer.

Hvem vinder håndbold EM 2024?

Det er ikke til at vide, men Danmark er favoritter. Nationer som Frankrig, Sverige, Spanien og Tyskland kan også vinde. Outsiderne til titlen er hold som Island og Norge, mens det vil være meget overraskende, hvis Kroatien, Slovenien eller Ungarn vinder. En enorm sensation vil det være, hvis enten Tjekkiet, Færøerne, Rumænien, Østrig eller Grækenland vinder guldet.