(Photo by GLYN KIRK / AFP)

Fifa Verdensrangering

Fifa verdensrangering er baseret på landets resultater. Alle lande, der er medlem af Fifa, er på listen, og placeringerne er baseret på landets A-landskampe i de sidste fire år. For at gøre rangeringen mere opdateret vejer de seneste resultater tungere end de ældre kampe. Derudover vejer kampe i verdensmesterskabet og (såvel som kvalifikationskampe) tungere end for eksempel venskabskampe for at få en bedre værdi af de store og afgørende kampe.

Fifa verdensrangering pointsystem har ændret sig et par gange, siden det blev taget i brug i 1992, hvor Danmark vandt EM, blandt andet kunne hold tidligere spille venskabskampe mod dårligere modstand for at øge deres placering. Det kan ikke længere gøres i samme omfang. En anden ændring, der er foretaget, er, at den er baseret på de sidste fire år i stedet for otte, som var den tidligere tidsskala.

Den seneste ændring kom i 2018 efter verdensmesterskabet i Rusland, da beregningen blev ændret igen. Du kan læse en mere teknisk forklaring på Fifas hjemmeside.

Top 200 på Fifas verdensrangliste

SE FODBOLD I TV I DAG!

Du finder ældre lister på Fifas hjemmesida.