(Photo by LLUIS GENE / AFP)

Top 5: Fodboldens Gentlemen

Fodboldens gentlemen er lige så sjældne som rigtige gentlemen er i den virkelige verden. Men de findes og de er blandt de største stjerner i sportens historie. Men hvem er de legendariske spillere og hvorfor fortjener de at få titlen som rigtige gentlemen? Få svaret her hos TVsporten!

Vi har valgt ikke at liste dem fra 1 – 5, da de alle er lige store gentlemen på hver deres måde!

Se vores TV-Guide her!

Carles Puyol

(Photo by LLUIS GENE / AFP)

En af de største forsvarsspillere nogensinde, og med et ligeså stort hjerte som talent. Carles Puyol er en rigtig legende i Barcelona og var kulturbærer i mange sæsoner. Han havde altid et smil på læben på samme tid med at han var en af de mest fair spillere til at betræde den grønne græsmatte. En mindeværdig episode sket da de spillede mod Mallorca og en af Mallorcas forsvarsspillere blev udvist. Puyol gik over til den rasende spiller, blot for at modtage en syngende lussing. Ronaldinho ville give et modsvar men stoppet af Puyol. Sikke en fantastisk optræden.

Van der Sar

(Photo by DIMITAR DILKOFF / AFP)

Hollænderen er en af de bedste keepre nogensinde og en legende både for Holland og Manchester United. Van Der Sar havde respekt blandt fans og kritikere for hans opførsel på banen. Han har altid været respektfuld har meget sjældent været involveret i uro på banen. Hans ro på banen hjalp med at aflaste spændte situationer, men det hjalp ogsåhans forsvar med at holde deres koncentration.

Xavi Hernandez

(Photo by LLUIS GENE / AFP)

Måske den bedste midtbanespiller nogensinde. Xavi var ikke blot kendt for sin ro og gode teknik på bolden, men var også kendt for at være en mand der troede på gode formål. Xavi dedikerede engang et mål til et barn, der kæmper mod leukæmi og bar også en skjorte til støtte for barnet. Han har altid forsøgt at være fredsskaber og har opretholdt venskaber med flere af hans kolleger i Madrid på trods af deres rivalisering. Xavi er ikke kun savnet for hans evner med bolden, men også for hans sportslighed.

Ryan Giggs

(Photo by CHRIS YOUNG / AFP)

Endnu en Manchester United legende som træder ind på scenen. Giggs var en fantastisk spilstyrer og fortsatte sin karriere længere end mange på hans niveau. Han er aldrig blevet sendt af banen i Premier League, hvilket er en meget beundringsværdig bedrift. Rekorden viser, hvor disciplineret Giggs var. Den eneste gang Giggs blev udvist i sin professionelle karriere, var da han spillede for Wales i en kamp mod Norge. Men på intet andet tidspunkt har waliseren nogensinde mistet sit cool under en fodboldkamp.

Andrea Pirlo

(Photo by GIUSEPPE CACACE / AFP)

Italieneren anses af mange som skaberen af det smukke spil, hvilket indbærer hans elegance med bolden, såvel som uden. Italieneren har kun modtaget ét rødt kort i alle de 707 optrædener, han har haft i løbet af sin lange karriere. Hans spillestil og hans flamboyance både på og uden for banen har givet ham kælenavnet; Mr. Cool. Selv på Bernabeu har modspillernes fans givet ham ståe nde applaus for det han har opnået.

LÆS VORE ARTIKEL OM FODBOLDENS MEST AGGRESSIVE SPILLERE HER!