flandern-rundt Belgian Tiesj Benoot of Team Visma-Lease a Bike (2L), Belgian Wout Van Aert of Team Visma-Lease a Bike (3L) and US Matteo Jorgenson of Team Visma-Lease a Bike (C) compete in the men elite 'Dwars Door Vlaanderen' cycling race, 188,6 km from Roeselare to Waregem, on March 27, 2024. (Photo by DAVID PINTENS / Belga / AFP) / Belgium OUT

Flandern Rundt rute 2024

Flandern Rundt 2024 starter i Antwerpen og slutter i Oudenaarde, og ruten er 270,8 kilometer lang. 25 hold stiller til start i løbet, og Mathieu van der Poel er på forhånd favoritter til at vinde løbet. Hollænderen har vundet løbet to gange tidligere. Han triumferede i 2020 og 2022. I 2023 vandt Tadej Pogacar monumentet, men sloveneren stiller ikke til start i 2024.

Ruten i 2023 var på 273,4 kilometer, og danske Mads Pedersen blev nummer tre her.

Ruten – Cykelløb i Belgien

Her kan du blive klogere på, hvilken Flandern Rundt rute rytterne skal ud på den 31. marts.

Startbyens skifte

Starten går som nævnt i Antwerpen, der igen er startby. Sidste år var Flandern Rundts startby Brugge, og det var første gang siden 2016, at Brugge var startby. Antwerpen har været startby før, men det er af sikkerhedsmæssige grunde, at ruten er ændret i år.

Beskrivelse af Ruten

Årets Flandern Rundt skal igen krydse de kendte brostensstrækninger Lippenhovestraat og Paddestraat, og de er begge de to første store udfordringer for rytterne og ligger placeret efter cirka 100 kilometers kørsel.

Tekniske Aspekter

Oude Kwaremont er en af de svære brostensbelagte stigninger, som rytterne skal forbi i Flandern Rundt, og det skal de hele tre gange. Der er i alt 17 stigninger i årets Flandern Rundt, og mange af dem er brostensbelagte. I alt skal rytterne køre en del kilometer på brosten i en af de største cykelsport klassikere, der findes i verden. Paterberg er den sidste store forhindring, før rytterne sætter kursen mod målbyen Oudenaarde.

Sammenligning med Forrige År

Ruten i 2024 er tre kilometer kortere end sidste år, men der er også andre ændringer. Vi har allerede været inde på, at starten går i Antwerpen i stedet for Brugge. Huisepontweg og Korte Ast er ikke en del af løbet i år, men det er i stedet Lippenhovestraat og Paddestraat. Ligesom sidste år er Paterberg den afsluttende stigning, før målstregen venter på Minderbroedersstraat i Oudenaarde. Sidste års rute bestod af 19 stigninger, hvor 11 af dem var brostensbelagte.

Potentiel Påvirkning

Cykelløbsstrategier er en vigtig del af cykelløbet, da det er her taktikken for løbet bliver lagt. Vil et hold angribe tidligt eller køre mere afventende? Hvis du er fan af cykelsporten, kan du ligemeget hvad forvente et af højdepunkterne i sæsonen, når en af de store belgiske klassikere ruller over skærmen den 31. marts.

Program for Flandern Rundt 2024

Flandern Rundt sendes direkte på Eurosport 1 søndag den 31. marts.

Danskere i Flandern Rundt 2024

Der er i alt otte danskere med i årets Ronde van Vlaanderen. Der er flere andre store cykelløb, der køres i Belgien, og et af dem vandt Mads Pedersen for nylig, da han krydsede målstregen først i Gent-Wevelgem, hvor han slog Mathieu van der Poel i spurten.

Ud over Mads Pedersen er Kasper Asgreen, Mikkel Bjerg, Mikkel Frølich Honoré, Michael Valgren, Søren Kragh Andersen, Casper Pedersen og William Blume Levy med i løbet.

Danskere med flest løbsdage i år

Her kan du se, hvor mange løbsdage som nogle af de danske ryttere har kørt i 2024 indtil videre. Jonas Vingegaard har 11 dage i sadlen, men Vingegaard stiller ikke til start i et løb som Flandern Rundt.

Her kan du se antallet af løbsdage for de danske ryttere, der er med i Flandern Rundt 2024:

Kasper Asgreen: 13 løbsdage

Mads Pedersen: 19 løbsdage

Mikkel Bjerg: 23 løbsdage

Søren Kragh Andersen: 4 løbsdage

Casper Pedersen: 19 løbsdage

Mikkel Frølich Honoré: 14 løbsdage

Michael Valgren: 24 løbsdage

William Blume Levy: 19 løbsdage

Bedste danske resultat

Den første udgave af Flandern Rundt blev kørt i 1913, og historisk set er det klart flest belgiere, der har vundet løbet.

Men to danskere har også vundet Ronde van Vlaanderen. Rolf Sørensen vandt løbet i 1997, og i 2021 vandt Kasper Asgreen efter en duel mod Mathieu van der Poel.

Seneste vindere af Flandern Rundt

Her kan du se de seneste 10 års vindere af Flandern Rundt.

  • 2014: Fabian Cancellara
  • 2015: Alexander Kristoff
  • 2016: Peter Sagan
  • 2017: Philippe Gilbert
  • 2018: Niki Terpstra
  • 2019: Alberto Bettiol
  • 2020: Mathieu van der Poel
  • 2021: Kasper Asgreen
  • 2022: Mathieu van der Poel
  • 2023: Tadej Pogačar

Historiske vindere Flandern Rundt:

Der er seks ryttere, der har formået at vinde Flandern Rundt tre gange. Det er Achiel Buysse, Fiorenzo Magni, Eric Leman, Johan Museeuw, Tom Boonen og Fabian Cancellara.

FAQ

Hvornår starter Flandern Rundt?

Flandern Rundt starter søndag den 31. marts 2024.

Hvor kan jeg se Flandern Rundt i TV?

I Danmark er det Eurosport 1 og TV 2, der har rettighederne til at vise Flandern Rundt på tv direkte. Du kan også streame Flandern Rundt på discovery+ eller TV 2 Play.

Hvor kan jeg se Flandern Rundt 2024 rutebeskrivelse?

Det kan du se her.

Hvem er favorit til at vinde Flandern Rundt?

Ifølge bookmakerne er det Mathieu van der Poel, der er favorit til at vinde Flandern Rundt, men også Wout van Aert og Mads Pedersen er blandt favoritterne.