Optakt – VM i landevejscykling 2021
Det cykelgale Flandern kommer til at gå amok, når landevejsløbene ved VM i landevejscykling løber af stablen.
Kvindernes eliteløb køres lørdag den 25. september, mens herrerne skal i aktion om søndagen.
Vi vil her gennemgå favoritterne til de professionelles løb samt fortælle om de danske rytteres chancer.
25. september – kvindernes VM i linjeløb
Den sidste ikke-hollandske kvinde til at vinde dette løb var danske Amalie Dideriksen tilbage i 2016 i Qatar. Siden da har Chantal van den Broek-Blaak vundet en gang, Anna van der Breggen to og Annemiek van Vleuten en gang.
Annemiek van Vleuten ligner den stærkeste kvinde på WorldTouren lige nu, og hun bliver da også svær at hamle op med her. I virkeligheden er hendes holdkammerat Anna van der Breggen nok hendes største rival. Det kan meget vel blive en kamp mellem de to om at komme afsted og derved tvinge den anden til at køre defensivt. Holland kommer som altid med et latterligt stærkt hold, så det er bestemt også muligt at en tredje hollænder som van Dijk, Marianne Vos eller Demi Vollering ender med at vinde.
Ser vi bort fra hollænderne, så er italienske Elisa Longo Borghini naturligvis også et godt bud. Det samme gælder den formstærke tysker Lisa Brennauer. Ryttere som Kasia Niewiadoma, Ashleigh Moolman, Grace Brown og Marta Cavalli bliver også interessante at følge.
Det danske hold består foruden Emma Norsgaard Norgaard og Rebecca Koerner af Cecilie Uttrup Ludwig, Amalie Dideriksen, Julie Leth, Marita Jensen og Trine Holmsgaard. Her Cecilie Uttrup Ludwig det bedste bud på en dansk medalje, men Emma Norsgaard har også haft en fremragende sæson.
26. september – herrernes VM i linjeløb
VM slutter traditionen af med herrernes linjeløb. Dette lyder i år på 268,3 kilometer fra Antwerp til Leuven. Undervejs skal der forceres adskillige stigninger på de krævende rundstrækninger. Det er en rute, som tilgodeser klassikerrytterne, hvilket er godt nyt for nationer som Danmark.
Den store forhåndsfavorit er dog sølvvinderen fra enkeltstarten, Wout van Aert, som er på hjemmebane. Som nævnt har van Aert været uhyggelig i denne sæson i alle terræner. Han har desuden et stærkt hold i ryggen. Belgien har ladet folk som Philippe Gilbert og Greg Van Avermaet blive hjemme. Med er dog stadig outsidere et dream team bestående af: Remco Evenepoel, Jasper Stuyven, Dylan Teuns, Victor Campenaerts, Yves Lampaert, Tiesj Benoot og Tim Declercq.
Naboerne Holland kommer med Mathieu van der Poel, som deres guldkandidat. Han har netop vundet endagsløbet Antwerp Royal Port, så trods en rygskade fra før OL lader formen til at være på plads. Han får vigtige hjælpere som Dylan van Baarle, Bauke Mollema og Mike Teunissen.
Der er også Italien, som stiller til at start med den nykårede europamester Sonny Colbrelli og Matteo Trentin, som begge er gode bud på en verdensmester. De ventes også at komme med stjerner som Giacomo Nizzolo, Gianni Moscon og Davide Ballerini.
Vi skal naturligvis også nævne den forsvarende verdensmester Julian Alaphilippe, som har gode muligheder for et titelforsvar på denne rute. Slovenien kommer med Tour- og Vuelta-vinderne fra denne sæson i form af Tadej Pogacar og Primoz Roglic.
Danskerne og outsidere
Det danske hold består af: Kasper Asgreen, Mikkel Bjerg, Magnus Cort, Mikkel Honoré, Andreas Kron, Mads Pedersen, Michael Valgren og Mads Würtz. Det faktum, at man ikke har udtaget dette års nummer to fra Touren, Jonas Vingegaard eller en mand som Casper Pedersen siger noget om styrken af den danske trup.
Magnus Cort var i topform under Vueltaen, hvor han hev hele fem etapesejre hjem. Kasper Asgreen er forsvarende vinder af Flandern Rundt, og så er der naturligvis også Mads Pedersen, som vandt VM i 2019. Michael Valgren plejer altid at køre godt ved VM og Andreas Kron og Mikkel Honoré kan også spilles ud tidligt i løbet.
Ser man på outsidere fra andre nationer, så tæller disse ryttere som: Tom Pidcock, Peter Sagan, Ethan Hayter, Marc Hirschi, Alexander Kristoff, Alexey Lutsenko, Maximilian Schachmann, Iván García Cortina, Michael Matthews, Joao Almeida og Michal Kwiatkowski.
Kommentarer