Albanien -Spanien JOHN MACDOUGALL / AFP

EM 2024 : Albanien – Spanien 24/06/2024 – Hvem vinder?

Det er tid for en afgørelse i Gruppe B i EM. Mandag spiller Albanien mod Spanien i Düsseldorf samtidig med, at Kroatien møder Italien. Efter kampene ved vi, hvilke hold der går videre, i det mindste som gruppevinder og gruppetoer.

Spanien kommer fra to sejre i træk og har vist en friskere spillestil i dette EM end ved tidligere lejligheder. Holdet har lagt en god start ind i jagten på den første EM mesterskab siden 2012.

Efter uafgjort mod Kroatien sidst lever håbet om avancement for Albanien, som hidtil har vist, at de hører hjemme på den store scene. Mandagens kamp mellem Albanien og Spanien vises på DR TV med studietid både før og efter kampen.


Andre fodbold nyheder:

Vil du have det fulde TV program? TVsporten har det hele Se EM fodbold

Betting & Odds guides kan findes her →Alt om betting i Danmark


Albanien – Spanien Info

Kamp:Albanien – Spanien
Start:24 Juni kl 21:00
Arena:Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf
Tv Kanal:DR TV

Albanien - spanien I TV

Odds for kampen

Albanien: 7,50

Uafgjort: 4,75

Spanien: 1,42

spanien-albanien

Annonce: Denne side indeholder reklamelinks. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DKSELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU –18+ | Spill ansvarlig


Albanien Spanien – forudsætningerne før kampen

Siden 2016, hvor det nye format med 24 hold blev indført i EM, har det åbnet for dramatik hele vejen ind i den sidste gruppespilsrunde. Alle hold i Gruppe B har chancen for at gå videre før afslutningen.

Spanien har allerede sikret førstepladsen. Det gjorde de efter at have besejret Kroatien med 3-0 i den første kamp og derefter Italien 1-0.

Med seks point og gruppesejren sikret kan Spanien rotere nogle spillere, hvilket i sig selv åbner for Albanien, som har alt at spille for. Det er dog kun sejr, der tæller for det albanske hold.

Efter at have lavet EM-historiens hurtigste mål mod Italien måtte Albanien se sig besejret med 2-1 til sidst. Mod Kroatien havde holdet længe føringen, men måtte se kroaterne vende kampen inden for et par minutter. Vild jubel udbrød dog, da Albanien udlignede i tillægstiden.

Forudsætningerne er med andre ord, at Albanien skal besejre Spanien, en nærmest umulig opgave i den nuværende fodboldverdenen. Albanien har indtil videre lukket to mål ind per kamp og skal lukke helt af bagtil mod et offensivt stærkt spansk hold.

Hvis Albanien skulle vinde kampen, vil de være oppe på fire point. Selv om det måske ikke er nok til en andenplads, er chancen desto større for, at det er nok til at gå videre som en af de fire bedste tre`ere.

Sidst Albanien og Spanien mødtes var i en træningskamp i marts 2022. Spanien vandt 2-1 og har vundet samtlige af holdenes tidligere kampe. Sidst det gjaldt var i kvalifikationen til VM 2018, hvor Spanien vandt 2-0 henholdsvis 3-0.

Spanien 16-årige Lamine Yamal har været et af holdets højdepunkter hidtil. Han stod for en assist i premieren mod Kroatien og har været gennemgående involveret i offensiven under kampene. Det er en af mange spillere, som Albanien skal holde øje med.

Det er tydeligt, at Albanien har taget store skridt som fodboldnation i de senere år. Holdet vandt sin kvalifikationsgruppe og har i EM vist, at de kan måle sig med de store nationer. Nu skal Albanien præstere 100% for at kunne true Spanien.

En spiller at holde øje med i det albanske hold er midtbanespilleren Qazim Laci, som til daglig spiller i Sparta Prag. Han stod for et mål i kampen mod Kroatien og var kampens bedste spiller i begge hold. Sammen med andre fremtrædende spillere på holdet skal han have en fejlfri kamp næste gang.

Hvor meget Spanien tør, eller rettere sagt behøver at gå efter en sejr, er stadig usikkert. Ganske vist er de et hold, der altid forventer at vinde og vil også gå ind til kampen med en god følelse til slutspillet. De vil dog nok ikke satse med spillere, der eventuelt har småskavanker efter et intensivt kampprogram. Albanien jubler sikkert over, at midtbanestjernen Rodri misser kampen for Spanien efter at have fået endnu et gult kort senest mod Italien. Det er en verdensstjerne mindre at bekymre sig om, selv om Spanien kan erstatte med god kvalitet.


Hvor kan jeg se Albanien – Spanien i TV?

Det tegner sig til at blive en intenst og hårdspillende EM kamp når Albanien skal forsøge at få noget ud af kampen mod Spanien. Husk at du altid kan finde din EM kampoversigt her hos TVsporten.

Kampen Albanien – Spanien i TV vil bliver vist hos DR2.


Forventede startopstillinger Albanien – Spanien

Lad os hurtigt kigge på de to holds potentielle opstillinger til denne spændende EM kamp.

Albaniens forventede startopstilling

  • Formation: 4-3-3
  • Spillere: Strakosha; Hysaj, Ajeti, Gjimshiti, Mitaj; Ramadani, Asllani, Laci; Bajrami, Hoxha, Manaj

Spaniens forventede startopstilling

  • Formation: 4-3-3
  • Spillere: Raya; Navas, Vivian, Laporte, Grimaldo; Merino, Zubimendi, Olmo; Torres, Joselu, Oyarzabal

FAQ: Ofte stillede spørgsmål

Hvornår spiller Albanien mod Spanien?

Kampen mellem Albanien og Spanien har kickoff kl. 21:00 mandag 24. juni 2024.

Hvor spilles EM-kampen Albanien mod Spanien?

EM-fodboldkampen Albanien – Spanien spilles på Merkur Spiel-Arena i Düsseldorf med plads til 47.000 tilskuere.

Hvor kan jeg se Albanien – Spanien på TV stream?

Albanien vs Spanien sendes på DR TV. Både før og efter kampen vil der være analyser, diskussioner og forudsætninger i TV4’s EM-studie.