Georgien - Portugal PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

EM 2024: Georgien – Portugal 26/06/2024 – Hvem vinder?

Den sidste gruppespilkamp i EM 2024 spilles i Gelsenkirchen mellem Georgien og Portugal. Kan debutanten gå videre mod gruppevinderen?


Andre fodbold nyheder:

Vil du have det fulde TV program? TVsporten har det hele Se EM fodbold

Betting & Odds guides kan findes her →Alt om betting i Danmark


Georgien – Portugal info

Kamp:Georgien – Portugal
Start:26 Juni kl 21:00
Arena:Gelsenkirchen
Tv Kanal:TV2

georgien - Portugal

Odds

Georgien 8,50

Uafgjort 5,00

Portugal 1,36

Portugal i tv

Annonce: Denne side indeholder reklamelinks. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DKSELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU –18+ | Spill ansvarlig


Georgien har en sidste chance

Debutant Georgien har været et frisk pust, men har ikke fået mange point for deres indsats. I deres første EM-kamp nogensinde gjorde de en god indsats mod Tyrkiet, men måtte alligevel se sig slået 1-3. Forrige kamp mod Tjekkiet fik de et point (1-1), men missede en enorm chance for sejr i overtiden.

Før sidste kamp i gruppe F ligger ‘Jvarosnebi’ på sidstepladsen med deres ene point. Skulle de klare at tage tre point mod gruppevinderen Portugal, vil det alligevel sende dem videre til 1/8-finalen, hvor fire point bør være nok til at mindst blive blandt de fire bedste treere.

Georgiens håb er, at portugiserne ikke vil lægge for meget i en kamp, der ikke betyder noget. Willy Sagnols mandskab har i hvert fald vist, at de har hjerte og vilje i turneringen, så det er tilbage at se, om de også har spillet til at kunne overliste deres modstander i sidste kamp.

Portugal igen videre i EM

Portugal har kvalificeret sig videre fra gruppespillet i hvert EM, de har spillet i indtil nu, og allerede før sidste kamp i gruppe F har de sikret sig førstepladsen. Forrige EM var faktisk deres svageste nogensinde, hvor de “kun” nåede 1/8-finalen.

Roberto Martinez’ mandskab har set stærke ud i deres to første kampe og vil uden tvivl være ude efter at forbedre den præstation i år. Efter at have haft svært ved at slå Tjekkiet 2-1 i overtiden i åbningskampen, havde de få problemer med at slå Tyrkiet 3-0 i Dortmund sidst.

‘Lusos’ har dermed intet at spille for, når Georgien venter på den modsatte banehalvdel, og der forventes ændringer på holdet. Martinez vil kun have godt af at give flere i truppen spilletid og håbe, at selv et svækket hold kan sørge for fuld pott i gruppespillet for første gang nogensinde.

Tidligere møder

Det er kun sket én gang tidligere, at Georgien har spillet landskamp mod Portugal. Det opgør var en træningskamp, der blev spillet tilbage i 2008, lige før portugiserne drog til EM samme sommer. Det endte med en klar 2-0-sejr til værterne, hvor blandt andet Cristiano Ronaldo gik målløs af banen.

  • 31.05.08, træningskamp: POR – GEO 2-0 (Portugal Sejr)

Hvor kan jeg se Georgien – Portugal i TV?

Kan Portugal vinder over miniput fodboldnationen? Husk at brug TVsporten som et EM kampprogram, så du altid ved hvornår der er EM fodbold i TV.

Georgien – Portugal i TV vil bliver vist på kanalen TV2.

Mulige startopstillinger Georgien – Portugal

Træner Sagnol har hele sin trup tilgængelig i skæbnekampen mod Portugal. Martinez på sin side har angriberen Leão ude med karantæne, hvor det store spørgsmålstegn ellers er, hvor mange spillere han vil spare før 1/8-finalen.

Georgien

  • Formation: 5-3-2
  • Startopstilling: Mamardashvili; Shengelia, Dvali, Kashia, Kverkvelia, Gocholeishvili; Kiteishvili, Kochorashvili, Chakvetadze; Kvaratskhelia, Zivzivadze

Portugal

  • Formation: 4-3-3
  • Startopstilling: José Sá; Nélson Semedo, António Silva, Danilo, Dalot; João Palhinha, João Neves, Matheus Nunes; João Félix, Ronaldo, Francisco Conceição

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår spiller Georgien – Portugal?

Georgien og Portugal mødes onsdag den 26. juni kl. 21:00.

Hvor spilles EM-kampen Georgien mod Portugal?

Kampen spilles på Gelsenkirchen

Hvor kan jeg se Georgien – Portugal på TV og stream?

EM-kampen vil blive sendt live på TV2.