Kroatien - Italien RONNY HARTMANN / AFP

EM 2024: Kroatien – Italien 24/06/2024 – Hvem vinder?

En sværvægtskamp er en del af afslutningen i det, som mange har kaldt for “dødens gruppe”. Udover Kroatien og Italien, så indgår også Albanien og Spanien i gruppen, som spiller parallelt mandag. Kampen mellem Kroatien og Italien er yderst interessant og direkte afgørende for, om nationernes eventyr kan fortsætte.

Efter en indledende sejr, så tabte Italien senest mod Spanien og leverede en svag indsats. Nederlaget betyder, at de absolut ikke kan føle sig sikre på avancement lige nu. Mindst uafgjort kræves for at være på den sikre side.

Samtidig møder de et Kroatien hold, der skal gå efter sejren efter at have fået ét point i to kampe. Sidst var holdet meget tæt på tre point mod Albanien, men måtte se modstanderne udligne i tillægstiden.

Læs vores kampoptakt med de tidligere opgør og hvor du kan se Kroatien – Italien i TV.


Andre fodbold nyheder:

Vil du have det fulde TV program? TVsporten har det hele Se EM fodbold

Betting & Odds guides kan findes her →Alt om betting i Danmark


Kroatien – Italien Info

Kamp:Kroatien – Italien
Start:24 Juni kl 21:00
Arena:Leipzig
Tv Kanal:DR

Kroatien i tv

Odds på kampen

Kroatien: 3,20

Uafgjort: 3,20

Italien: 2.35

Italien I tv

Annonce: Denne side indeholder reklamelinks. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DKSELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU –18+ | Spill ansvarlig

Kroatien Italien – forudsætningerne før kampen

Kroatien og Italien er to nationer, som altid har høje forventninger til sig selv, både indbyrdes og fra fansene i hjemlandet, når de går ind til EM. Et tidligt exit i gruppespillet ville utvivlsomt blive betragtet som en fiasko.

Det er dog i den situation, vi befinder os lige nu. Der skal meget til for, at begge hold går videre fra gruppen. Kroatien ligger dårligst efter kun at have fået ét point i to kampe. Nu skal de gå efter en sejr.

Italien har ganske vist tre point, men de skal ikke føle sig for sikre. Et nederlag kan betyde, at Kroatien overhaler dem, og at Albanien går forbi ved en overraskelse mod Spanien. Selv hvis Albanien ikke vinder, er der en risiko for, at Italien ikke klarer sig videre som en af de fire bedste treere med kun tre point.

Kroatiens præstationer har indtil videre ikke været imponerende. Det skal dog siges, at holdet spillede godt mod Spanien, og et nederlag på 3-0 var noget misvisende. Mod Albanien havde de en vis spillemæssig overvægt, men tillod mange chancer i defensiven.

Albaniens sene udligning i kampen mellem de to hold var uheldig og satte Kroatien i en meget vanskelig situation før afslutningen. De skal gå efter sejren uden at tillade for mange farlige chancer i defensiven.

Efter en stærk vending mod Albanien i premieren, trods et tidligt mål imod, tog Italien et skridt tilbage mod Spanien. Den første rigtige test i EM viste sig at være lidt for hård for Italien, i hvert fald denne gang.

Italien har endnu ingen klar målscorer i holdet. Gianluca Scamacca er stadig målløs, og andre offensive stjerner i holdet får heller ikke tingene til at fungere. Det er på tide, at nogen træder frem mod Kroatien.

Den indbyrdes statistik mellem Kroatien og Italien taler faktisk til mandagens hjemmepublikum. Kroatien har udover tre uafgjorte mod italienerne yderligere to uafgjorte og tre sejre. Italien har aldrig(!) besejret Kroatien.

Sidst holdene mødtes var i kvalifikationen til EM 2016. Begge kampe endte 1-1, præcis som mødet i EM-slutrunden 2012. Kroatiens største sejr hidtil var ved VM 2002, hvor de vandt 2-1 efter mål af Ivica Olic og Milan Rapaic.

Begge hold har noget at bevise efter starten på EM 2024, og der er pres fra alle sider for at levere denne aften. Meget tyder på, at mindst et af holdene får deres drømme knust, når 90 minutter plus tillægstid er overstået i Leipzig.

Det bliver især interessant at se, hvordan Kroatien og Italien griber kampen an. Hvis Italien spiller uafgjort og samler fire point, vil der blive rejst kritiske røster, som muligvis kan påvirke holdet før slutspillet. En sejr ville give holdet meget mere ro.


Hvor kan jeg se Kroatien – Italien i TV?

Endnu en klassekamp bliver vist ved EM i Tyskland, når Kroatien møder Italien i et spændende opgør.

Kampen Kroatien – Italien i TV bliver vist his DR TV.


Forventede startopstillinger Kroatien – Italien

Her er vores bud på den formodede opstilling til denne vigtige EM gruppe kamp.

Kroatiens forventede startopstilling

  • Formation: 4-3-3
  • Spillere: Livaković; Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Perišić; Modrić, Sučić, Kovačić; Pašalić, Budimir, Kramarić

Italiens forventede startopstilling

  • Formation: 4-2-3-1
  • Spillere: Donnarumma; Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Dimarco; Barella, Jorginho; Frattesi, Pellegrini, Chiesa; Scamacca

FAQ: Ofte stillede spørgsmål

Hvornår spiller Kroatien mod Italien?

Kampen mellem Kroatien og Italien spilles med kickoff kl. 21:00 mandag 24. juni 2024. Samtidig spiller Albanien og Spanien i samme gruppe.

Hvor spilles EM-kampen Kroatien mod Italien?

EM fodboldkampen Kroatien – Italien spilles på Red Bull Arena i Leipzig, en arena der rummer 40.000 tilskuere og til daglig er hjemmebane for Red Bull Leipzig i Bundesligaen.

Hvor kan jeg se Kroatien – Italien på TV stream?

Kroatien vs Italien sendes på DR TV, hvilket betyder, at du kan streame kampen via DR TV appen. Udsendelsen med analyser, eksperter og interviews starter en time før kampen, altså kl. 20:00. Derefter analyseres kampen efter slutfløjt.