frankrig - østrig FRANCK FIFE / AFP

EM 24: Østrig – Frankrig 17/06/2027 – Hvem vinder?

Tirsdag den 17. juni 2024 er det tid for en af de store favoritter at træde ind til EM i fodbold. På Merkur Spiel-Arena i Düsseldorf møder Frankrig Østrig i en kamp, der vil give os en første indikation på, hvor vi har VM-finalisterne fra 2022.

Med spillere som Kylian Mbappé, Antoine Griezmann og Ousmane Dembele er det ikke særlig overraskende, at oddsene peger på Frankrig som klare favoritter i denne kamp. Især når man tager i betragtning, at Østrig bliver nødt til at klare sig uden deres anfører og superstjerne David Alaba, som går glip af hele mesterskabet på grund af en knæskade.

Læs vores kampoptakt med tidligere opgør og hvor du kan se Østrig – Frankrig i TV.


Andre fodbold nyheder:

Vil du have det fulde TV program? TVsporten har det hele Se EM fodbold

Betting & Odds guides kan findes her →Alt om betting i Danmark


Østrig – Frankrig info

Kamp:Østrig – Frankrig
Start:17 Juni kl 21:00
Arena:Düsseldorf
Tv Kanal:DR1

Østrig

Odds på kampen

Frankrig: 1,93

Uafgjort: 3,45

Kroatien: 4,40

Frankrig - østrig

Annonce: Denne side indeholder reklamelinks. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DKSELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU –18+ | Spill ansvarlig

Optakt til Østrig – Frankrig

Når man ser på forudsætningerne før kampen mellem Østrig og Frankrig, er der ingen tvivl om, at franskmændene er favoritter. Gruppe D er en svær gruppe at komme igennem, men forventningerne til det franske hold er, at de skal vinde alle tre kampe i gruppespillet.

Hvad der måske taler mest for Frankrig, er at vi her har stort set samme trup, som var så tæt på at vinde VM i Qatar. Didier Deschamps har fundet en vindende opskrift, hvor meget af spillet vil gå via veteranen Antoine Griezmann. Derudover er et hold næsten altid favorit til sejren, hvis Kylian Mbappé er med i startopstillingen.

Østrig ser dog ikke sig selv som besejrede på forhånd. Godt nok blev det kun uafgjort i generalprøven mod Schweiz, men inden da vandt de seks kampe i træk og lukkede kun to mål ind i alt. Det mest imponerende resultat i denne række er 2-0-sejren mod Tyskland i slutningen af november sidste år.

Det er svært at pege på nogen tydelige svagheder i det franske hold, i hvert fald når man ser på truppen. Generalprøven mod Canada efterlod dog meget at ønske. På trods af masser af stjerner på banen, lykkedes det ikke at bryde gennem canadiernes forsvar, og kampen endte 0-0. Samtidig skal man ikke lægge for meget i en træningskamp.

For Østrigs vedkommende er den største svaghed, at de ikke har David Alaba med. Han holder stadig verdensklasse, men det er især hans lederskab, de vil savne gennem hele turneringen.

Når vi taler om skader, er det ikke helt sikkert, at Theo Hernandez kommer med. Deschamps håber at have AC Milan-spilleren på en af yderbackpladserne, men der er en vis usikkerhed omkring, om det bliver tilfældet.

Østrig og Frankrig er velkendte kombattanter. De spillede nemlig i samme gruppe i Nations League for to år siden. Dengang endte kampen i Wien 1-1 efter mål af Andreas Weimann og Kylian Mbappé. I returopgøret i Paris blev det en klar sejr på 2-0 til franskmændene. Igen kom Mbappé på måltavlen, sammen med Olivier Giroud.

Sidst Østrig slog Frankrig var i en VM-kvalifikationskamp for 16 år siden. Ser man på oddsene, tyder det på, at de kommer til at vente på den næste sejr lidt endnu. Frankrig vil begynde EM 2024 med en sejr og fortsætte med at samle sejre hele vejen til finalen på Olympiastadion i Berlin.

Meget vil som sædvanlig dreje sig om Kylian Mbappé i denne kamp. Får Østrig ikke fat i ham, risikerer det at blive en motorvej langs den franske venstrekant. Samtidig skal man passe på Ousmane Dembele på den anden kant, som kan være næsten umulig at stoppe på en god dag. Tre point er det eneste, der gælder for Frankrig.


Forventede startopstillinger Østrig – Frankrig

Vi har kigget lidt på Østrigs og Frankrig forventede startopstilling, som kunne se sådan her ud:

Østrig

  • Formation: 4-2-3-1  
  • Spillere: Pentz; Posch, Lienhart, Trauner, Mwene; Laimer, Seiwald; Wimmer, Sabitzer, Baumgartner; Gregoritsch  

Frankrig

  • Formation: 4-3-3
  • Spillere: Maignan; Koundé, Konaté, Upamecano, Hernández; Griezmann, Kanté, Rabiot; Dembélé, Thuram, Mbappé  

Hvor kan jeg se Frankrig – Østrig i TV?

Denne spændende EM kamp skal selvfølgelig nyes i TV. Her på TVsporten har vi hele EM kampprogrammet klar til dig, som elsker at se EM fodbold i TV.

  • Kampstart: 21:00, tirsdag 17. juni 2024  
  • Kanal: DR1

FAQ: Ofte stillede spørgsmål

Hvornår spiller Østrig mod Frankrig?

Kampen mellem Østrig og Frankrig spilles tirsdag den 17. juni 2024 kl. 21:00.

Hvor spilles EM-kampen mellem Spanien og Kroatien?

Kampen spilles på Olympiastadion i Berlin.

Hvem viser Spanien – Kroatien på TV og stream?

Kampen vises på TV 2 Sport X.