østrig -tyrkiet i tv GABRIEL BOUYS / AFP

EM 2024: Østrig – Tyrkiet 02/07/2024 – Hvem vinder?

To af de mest underholdende hold ved EM 2024, Østrig og Tyrkiet, mødes i ottendedelsfinalen tirsdag aften i Leipzig. Ralf Rangnick har gjort østrigerne til et af turneringens mest fascinerende hold og nu venter et tyrkisk hold, der har været svingende i Tyskland.

Vi kigger på holdene, deres chancer, tidligere opgør og hvor du kan se Østrig – Tyrkiet i TV.


Andre fodbold nyheder:

Vil du have det fulde TV program? TVsporten har det hele Se EM fodbold

Betting & Odds guides kan findes her →Alt om betting i Danmark


Østrig – Tyrkiet info

Kamp:Østrig – Tyrkiet
Start:02 Juli kl 21:00
Arena:Red Bull Arena i Leipzig.
Tv Kanal:TV2

Østrig - Tyrkiet

Odds

Østrig 1,90

Uafgjort 3,40

Tyrkiet 4,33

tyrkiet i tv

Annonce: Denne side indeholder reklamelinks. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DKSELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU –18+ | Spill ansvarlig


Optakt Østrig – Tyrkiet

Denne halvdel af EM 2024-knockout-bracket er altid fascinerende og ofte dramatiske udfald. Østrig er en forfriskende overraskelse til dette EM. Ingen forventede, at Østrig skulle ende øverst i Gruppe C, men de fortjente deres seks point.

Selvom de startede gruppen med et nederlag til Frankrig, kom det kun via et uheldigt selvmål. Østrig kom stærkt tilbage og slog Polen 3-1 og Holland 3-2, hvor sidstnævnte sejr sikrede førstepladsen. Det er et vidnesbyrd om det arbejde, Ralf Rangnick har udført med holdet siden han tog over.

Tyrkiet har imidlertid fordrevet dæmonerne fra EM 2020. For tre år siden gik Tyrkiet ind til EM som den mest tippede “underdog”, men røg ud i gruppespillet uden point. Spol frem til denne sommer, og forventningerne var lidt lavere, da fans håbede at undgå skuffelsen fra EM 2020.

I Gruppe F var Tyrkiet stadig forventet at kvalificere sig til ottendedelsfinalerne, sammenlignet med Georgien og Tjekkiet. Og to sejre over disse hold sikrede Tyrkiet andenpladsen, efter at have tabt deres kamp til Portugal. Men det var forventet, da Tyrkiet roterede, måske velvidende at deres sidste kamp mod Tjekkiet var langt vigtigere.


Hvor kan jeg se Østrig – Tyrkiet i TV?

Bliver det Østrig eller Tyrkiet som drager videre efter EM guldet? Et hold skal hjem, men det bliver ikke uden kamp, så husk at se denne store EM kamp i TV.

Østrig – Tyrkiet i TV vil bliver vist på kanalen TV2.


Østrig vs Tyrkiet holdnyheder

Patrick Wimmer spillede godt mod Holland, men fik dog sit andet gule kort i EM turneringen, hvilket betyder, at kantspilleren går glip af tirsdagens kamp.

Christoph Baumgartner vender sandsynligvis tilbage i hans sted, og Marko Arnautovic forventes at beholde sin plads i front med støtte fra Marcel Sabitzer og Romano Schmid.

Rangnick har haft svært ved at finde sin foretrukne forsvarsduo med Gernot Trauner, der blev droppet til fordel for Maximilian Wober sidste gang. Kevin Danso er en anden mulighed for at stille op sammen med Philipp Lienhart.

Tyrkiets træner Vincenzo Montella lavede flere ændringer i sin opstilling til sejren over Tjekkiet og foretrak ungdommen i Arda Guler og Kenan Yildiz frem for Kerem Akturkoglu.

Flere ændringer er garanteret her, da kaptajn Hakan Calhanoglu og midterforsvarer Samet Akaydin er udelukket, imens Abdulkerim Bardakci er tilbage efter en kamps karantæne i forsvaret.


Hvem vinder?

Forventningerne er høje til denne knockout kamp, men det svækkede tyrkiske hold falder måske lige kort trods den imponerende opbakning, de har modtaget i Tyskland.

Østrig knuste Tyrkiet 6-1 i en venskabskamp for kun tre måneder siden. Det har tyrkerne selvfølgelig ikke glemt og nu er det ikke blot en venskabskamp, men en EM slutrunde kamp.

Vi ser dog dog Østrig som det mere stabile hold og tror at de kan lukke tyrkerne ned og tage den vigtige sejr.


Tidligere opgør mellem Østrig – Tyrkiet

De to nationer har mødtes før og her ses de tidligere opgør mellem de to nationer.

Dato Resultat Sted
26/03/24 Østrig 6-1 Tyrkiet Ernst Happel Stadion, Wien
29/03/16 Østrig 1-2 Tyrkiet Ernst Happel Stadion, Wien
15/08/12 Østrig 2-0 Tyrkiet Ernst Happel Stadion, Wien
06/09/11 Østrig 0-0 Tyrkiet Ernst Happel Stadion, Wien
29/03/11 Tyrkiet 2-0 Østrig Şükrü Saracoğlu Stadion, Istanbul
19/11/08 Østrig 2-4 Tyrkiet Ernst Happel Stadion, Wien

Mulige startopstillinger Østrig – Tyrkiet

Vi kigger lynhurtigt på de to holds mulige opstillinger til den store EM fodbold kamp.

Østrig

  • Formation:4-2-3-1
  • Spillere: Patrick Pentz, Stefan Posch, P. Lienhart, M. Wöber, A. Prass, R. Schmid, N. Seiwald, M. Sabitzer, F. Grillitsch, P. Wimmer, M. Arnautovic

Tyrkiet

  • Formation: 4-2-3-1
  • Spillere: M.Gunok, M. Muldur, S. Akaydin, M. Demiral, F. Kadıoğlu, A. Güler, S. Özcan, Çalhanoğlu, I. Yüksek, K. Yildiz, B. Yilmaz

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår spiller Østrig – Tyrkiet?

Tirsdag 2. juli kl. 21:00

Hvor spilles kampen Østrig – Tyrkiet?

Kampen spilles på Red Bull Arena i Leipzig.

Hvor kan jeg se Østrig – Tyrkiet i TV og stream?

EM-kampen vil blive sendt live via TV2 kanalen.