portugal - tjekkiet MIGUEL RIOPA / AFP

EM 2024: Portugal – Tjekkiet 18/06/2024 – Hvem vinder?

Den aller sidste kamp i første runde i gruppespillet i EM 2024 spilles mellem Portugal og Tjekkiet. Begge hold vil være ude efter at starte mesterskabet med tre point i Leipzig.

Læs vores kampoptakt med tidligere opgør og hvor du kan se Portugal – Tjekkiet i TV.


Andre fodbold nyheder:

Vil du have det fulde TV program? TVsporten har det hele Se EM fodbold

Betting & Odds guides kan findes her →Alt om betting i Danmark


Portugal – Tjekkiet info

Kamp:Portugal – Tjekkiet
Start:18 Juni kl 21:00
Arena:Leipzig
Tv Kanal:TV2

Portugal-tjekkiet

Odds for kampen

Portugal: 1,53

Uafgjort: 4,40

Tjekkiet: 6,40

se Portugal-tjekkiet

Annonce: Denne side indeholder reklamelinks. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DKSELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU –18+ | Spill ansvarlig


Portugal outsider til EM-guldet

Der er mange eksperter, der ser Portugal som en stærk udfordrer til at kæmpe om EM titlen denne sommer. Roberto Martinez har flere kvalitetsspillere i truppen, hvor Cristiano Ronaldo naturligvis er det store navn. Veteranen skal spille sit sjette EM denne sommer, hvilket er rekord.

På vejen til turneringen i Tyskland var Portugal det eneste hold, der vandt samtlige kampe i kvalifikationen. Her var Ronaldo igen i centrum, hvor han med sine ti scoringer kun blev overgået af Belgiens Romelu Lukaku i kampen om at blive topscorer i kvalifikationen.

I 2024 har resultaterne ikke været lige så solide for ‘Lusos’, som har vundet tre og tabt to af sine fem kampe før EM. Generalprøven blev dog en optur med 3-0 hjemme mod Nordirland, hvor Ronaldo selvfølgelig slog til med to scoringer. Fortsætter han målformen i EM-åbningen?


Tjekkiet til sit 8. fodbold-EM

Tjekkiet har været en konstant deltager i EM, siden de blev et selvstændigt land i 1993. I debuten i 1996 nåede de helt til finalen, mens de i 2004 rejste hjem med bronze. I det sidste mesterskab spillede de sig frem til kvartfinalen, hvor de blev slået ud af os, Danmark.

Tre gange er de røget ud i gruppespillet, men i en jævn gruppe F vil de utvivlsomt have håb om igen at nå slutspillet. Nøglekampen for dem vil blive mod Tyrkiet i sidste runde, men de vil selvfølgelig prøve at tage point mod gruppefavoritten i åbningskampen.

Som opvarmning til mesterskabet har tjekkerne vundet samtlige fire kampe i 2024, herunder 7-1 mod Malta og 2-1 mod Nordmakedonien tidligere denne måned. Med god form i ryggen er det ikke utænkeligt, at de kan overraske mod Portugal i Leipzig.


Hvor kan jeg se Portugal – Tjekket i TV?

Vil du gerne se Ronaldo ved sit sidste EM for Portugal som spiller? Så skal du holde øje med TVsporten da vi altid viser kanaloversigten for EM kampene i Tyskland.

Kampen Portugal – Tjekkiet i TV vil bliver vist hos TV2.


Hvem vinder opgøret Portugal – Tjekkiet?

Portugal er klar favorit til at toppe gruppe F, mens Tjekkiet forventes at kæmpe om avancement. Det er derfor ikke overraskende at se, at bookmakerne har Portugal som favorit til at vinde denne kamp, men Tjekkiet i god form kan ikke undervurderes.

Tidligere møder

Portugal og Tjekkiet har mødt hinanden i alt fem gange tidligere. Tre af disse har været i EM, mens de to sidste opgør var i Nations League. Tjekkiet vandt det allerførste møde i EM 1996 med 1-0, hvor Karel Poborsky blev matchvinder i kvartfinalen.

Siden har Portugal vundet samtlige fire møder, hvor de desuden kun har lukket ét mål ind. De har holdt nullet i tre stræk indbyrdes, og da holdene sidst mødtes, vandt de hele 4-0 i Prag. Tallene taler derfor deres tydelige sprog før de igen skal tørne sammen i gruppe F.

Portugal – Tjekkiet H2H

  • 24.09.22, Nations League: Tjekkiet – Portugal 0-4 (Portugal Sejr)
  • 09.06.22, Nations League: Portugal – Tjekkiet 2-0(Portugal Sejr
  • 21.06.12, fodbold-EM: Tjekkiet – Portugal 0-1 ( Portugal Sejr)
  • 11.06.08, fodbold-EM: Tjekkiet – Portugal 1-3 (Portugal Sejr)
  • 23.06.96, fodbold-EM: Tjekkiet – Portugal 1-0 (Tjekkiet Sejr)

Mulig startopstilling Portugal – Tjekkiet

Hvem går så sejrende ud i Leipzig? Både Martinez og Hašek kan vælge mellem deres bedste spillere til kampen, nedenfor ser vi på deres mulige startopstillinger.

Portugal

  • Formation: 4-3-3
  • Startopstilling: Diogo Costa; Cancelo, Pepe, Rúben Dias, Nuno Mendes; Palhinha, Vitinha, Bruno Fernandes; Rafael Leão, Ronaldo, Bernardo Silva

Tjekkiet

  • Formation: 3-5-2
  • Startopstilling: Staněk; Holeš, Hranáč, Krejčí; Coufal, Souček, Provod, Barák, David Jurásek; Kuchta, Schick

FAQ: Ofte stillede spørgsmål

Hvornår spilles Portugal – Tjekkiet?

Sidste kamp i runde 1 i gruppespillet finder sted tirsdag 18. juni kl. 21:00.

Hvor spilles EM-kampen mellem Portugal og Tjekkiet?

Opgøret spilles på Leipzig Stadium i Leipzig.

Hvem viser Portugal – Tjekkiet på TV og stream?

Kampen kan ses på TV kanalen TV2