rumænien - holland JOHN THYS / AFP

EM 2024: Rumænien – Holland 02/07/2024 – Hvem vinder?

Næstsidste kamp i ottendedelsfinalerne spilles mellem Rumænien og Holland. Afgørelsen om hvilket hold, der spiller kvartfinale, sparkes i gang på Allianz Arena i München, tirsdag den 2. juli kl. 18:00. Koeman og co er favoritter til at gå videre i turneringen. Rumænerne har overrasket hidtil og vandt gruppe E foran favoritterne Belgien.

Vi kigger på de to hold og deres form og hvor du kan se Rumænien – Holland i TV.


Andre fodbold nyheder:

Vil du have det fulde TV program? TVsporten har det hele Se EM fodbold

Betting & Odds guides kan findes her →Alt om betting i Danmark


Rumænien – Holland info

Kamp:Rumænien – Holland
Start:02 Juli kl 18:00
Arena:Allianz Arena, München  
Tv Kanal:DR TV

rumænien-holland

Odds

Rumænien 7,50

Uafgjort 4,33

Holland 1,44

Holland I TV

Annonce: Denne side indeholder reklamelinks. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DKSELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU –18+ | Spill ansvarlig


Optakt Rumænien – Holland

Spurs-forsvareren Radu Drăgușin har fra sin midtstopperposition spillet fremragende for sin nation under gruppespillet og var en af de store årsager til, at de kørte over Ukraine i deres første kamp. Selvom det kun blev til en sejr, var det nok til, at de vandt gruppen. Holland har set trætte ud, og i sidste gruppekamp mod Østrig overbeviste de ingen. Vi gennemgår holdene før kampen tirsdag den 2. juli.

Rumænien gruppevinder

Vi så et belgisk hold, som var de store favoritter til at vinde gruppen, have det svært med at få gang i deres spil i de tre første kampe. I stedet tog rumænerne kommandoen fra start, da de spillede Ukraine ud af banen og vandt 3-0. Lige så energisk var det ikke i anden gruppekamp mod De Bruyne og co, da de tabte 2-0. Men ved at spille uafgjort i sidste kamp mod Slovakiet endte de som vindere af gruppe E. Alle nationer i gruppen samlede 4 point, men Rumænien havde bedre målscore og endte derfor som nummer et.

De spillere, der har set bedst ud hidtil, er den nævnte Radu Drăgușin, som mest har brugt tid på bænken i Tottenham Hotspur siden han kom til klubben i januar. Det bliver nok ændret nu. Dennis Man assisterede til to af målene mod Ukraine og topper oddsene for at vinde turneringens assist-pris. Empoli-midtbanespilleren Razvan Marin har scoret to mål for sit hjemland. Talismanen Nicolae Stanciu, som har scoret et af turneringens smukkeste mål indtil videre, kan blive afgørende i disse tætte kampe.

Holland videre uden at imponere

Det startede med en opadgående kurve for Holland, da de gik ind i turneringen mod Polen. Tidligt i første halvleg scorede Adam Buksa til 1-0. De kom dog tilbage og tog tre point med mål af Cody Gakpo og Wout Weghorst. I anden kamp ventede Frankrig. En kamp, som de orange kunne have forladt med tre point, men de fik i sidste ende et point efter en målløs kamp.

Kamp nummer tre var en af de lidt mærkelige? Van Dijk, som skal være en af verdens bedste midtstoppere, nåede ikke op på det niveau, vi er vant til at se ham. Cody Gakpo var det største lyspunkt på et meget sløvt hollandsk landshold, som blev spillet ud af Østrig. Alplandets Marcel Sabitzer gjorde alt rigtigt, og det hollandske forsvar havde store problemer med at stoppe ham.

Ved sidste EM imponerede Denzel Dumfries, da han stormede frem på højre fløj, Wijnaldum var ustoppelig på midtbanen, og Depay producerede mål efter mål. Til forskel fra dengang føles denne udgave en tand dårligere. Forventningerne var store til Xavi Simons før turneringen startede, men han har ikke gjort noget stort indtryk. Den eneste, der har gjort sit arbejde, er Cody Gakpo, men de øvrige profiler skal hæve sig, hvis det skal blive til en kvartfinale.


Hvor kan jeg se Rumænien – Holland i TV?

Husk at du altid kan finde tid og info for de mange EM kampe som spilles i TV.

Rumænien – Holland i TV vil bliver vist på kanalen DR TV.


Hvem vinder kampen?

Nationerne har stået over for hinanden 10 gange, hvor Holland har vundet 8 møder, Rumænien 1, og 1 er endt uafgjort. Den seneste sejr mellem landene var i en træningskamp i 2017, hvor Holland vandt 3-0. Holdene spillede i samme gruppe i kvalifikationen til VM i Brasilien 2014, hvor begge møder endte med sejr til de orange. På trods af et svag gruppespil fra Koeman og co føles det som om, de kan klarer sig videre til ottendedelsfinalen. Rumænien svigtede, da de mødte en større fodboldnation i Belgien, og det føles som om, der er et ekstra niveau i Oranje, når det gælder.

Afgørende faktorer før mødet

Ronald Koeman vil sandsynligvis ændre en del i startopstillingen til ottendedelsfinalen. Spillere som Xavi Simons og Jeremie Frimpong bør være givne, men PSV-midtbanespilleren Joey Veerman bør bænkes. Hans indsats mod Østrig var mindst sagt katastrofal, da han stod for 16 boldtab. En anden spiller, der sandsynligvis ikke starter, er Donyell Malen efter selvmålet. Jerdy Schouten har haft svært ved at finde sig til rette i kampene. Men i modsætning til deres modstandere har de en bredere trup.

Hvis kampen står og vipper, kan de sætte Ajax-angriberne Steven Bergwijn og Brian Brobbey ind, som begge kan ændre kampbilledet. På den rumænske bænk er det tomt, og det afhænger af, at spillerne på banen rammer formen.

Mulige startopstillinger Rumænien – Holland

Nedenfor præsenterer vi potentielle startopstillinger for holdene.

Rumænien

  • Formation: 4-1-4-1  
  • Spillere: Nita, Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu, Marin, Hagi, Marin, Stanciu, Coman, Dragus

Holland

  • Formation: 4-3-3  
  • Spillere:Verbruggen, Geertuida, de Vrij, Van Dijk, Ake, Simons, Gravenberch, Reijnders, Gakpo, Depay, Brobbey

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår spiller Rumænien mod Holland?

Rumænien og Holland mødes tirsdag den 2. juli kl. 18:00

Hvor spilles EM-kampen Rumænien mod Holland?

Kampen spilles på Allianz Arena i München

Hvor kan jeg se Rumænien – Holland på TV stream?

EM-kampen sendes live på DR TV.