Spanien - Georgien LLUIS GENE / AFP

EM 2024: Spanien – Georgien 30/06/2024 – Hvem vinder

Vi kan se frem til et møde mellem David og Goliat, når Spanien møder Georgien i Köln. Hvem vinder opgøret mellem turneringsfavoritten og debutanten?


Andre fodbold nyheder:

Vil du have det fulde TV program? TVsporten har det hele Se EM fodbold

Betting & Odds guides kan findes her →Alt om betting i Danmark


Spanien – Georgien  info

Kamp:Spanien – Georgien 
Start:30 Juni kl 21:00
Arena:RheinEnergie Stadion
Tv Kanal:DR TV

spanien-georgien

Odds

Spanien 1,20

Uafgjort 7,00

Georgien 13,00

georgien I tv

Annonce: Denne side indeholder reklamelinks. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DKSELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU –18+ | Spill ansvarlig


Spanien gruppevinder med maxpoint

Spanien har vist sig værdig favoritter indtil videre i sommerens EM turnering. Som eneste nation vandt de alle tre kampe i gruppespillet, en præstation de sidst gjorde, da de vandt EM i 2008. De lukkede heller ikke et eneste mål ind, så det er tydeligt, at spanierne mener alvor.

I sidste kamp mod Albanien valgte træner Luis de la Fuentes at spare flere spillere. Blandt dem, der fik chancen, var Ferran Torres, som takkede for tilliden ved at blive matchvinder med en tidlig scoring. ‘La Roja’ har dermed flere friske ben klar til slutspillet.

Nu venter sensationsholdet Georgien i ottendedelsfinalen, et hold spanierne allerede tog sig let af i kvalifikationen til mesterskabet. Alle forventer, at de skal tage sig let videre til kvartfinalen. Kan de fortsætte deres gode spil mod debutanten?

Georgien videre med choksejr

EM-debutant Georgien er virkelig en af sommerens glade historier. De havde kniven på struben før sidste kamp mod Portugal, hvor kun sejr ville være godt nok til at gå videre. Et tidligt mål af Kvaratskhelia satte tonen for en historisk aften, som endte med 2-0 sejr og en plads i ottendedelsfinalen.

‘Jvarosnebi’ har taget sig videre mod alle odds, men de har vist meget positivt og frygtløst spil mod deres mere rutinerede modstandere. De har desuden mesterskabets topscorer i form af Georges Mikautadze, som har scoret i hver af de tre gruppespilskampe.

I ottendedelsfinalen venter en næsten monumental opgave mod storholdet Spanien, men Georgien har absolut intet at tabe her. Mellem stængerne har de måske EM’s bedste målmand hidtil i Mamardashvili, som vil gøre sit for at frustrere spanierne. Kan de chokere igen?

Tidligere møder mellem Georgien – Spanien

Dette vil blive det 8. møde nogensinde mellem Spanien og Georgien. Ikke overraskende har førstnævnte et solidt overtag indbyrdes, med seks sejre og kun ét nederlag. Da de mødtes i kvalifikationen til EM 2024 var spanierne særligt dominerende, hvor de vandt hele 7-1 ude og 3-1 hjemme.

Holdenes fem sidste møder

  • 19.11.23, EM-kvalifikation: SPA – GEO 3-1 (Spanien sejr)
  • 08.09.23, EM-kvalifikation: GEO – SPA 1-7 (Spanien sejr)
  • 05.09.21, VM-kvalifikation: SPA – GEO 4-0 (Spanien sejr)
  • 28.03.21, VM-kvalifikation: GEO – SPA 1-2 (Spanien sejr)
  • 07.06.16, træningskamp: SPA – GEO 0-1 (Georgien sejr)

Hvor kan jeg se Spanien – Georgien i TV?

Denne spændende kamp skal bestemt ses i TV. Lige nu er Georgien et friskt pust til EM og måske kan de lave et mirakel i Tyskland

Spanien – Georgien i TV vil bliver vist på kanalen DR TV.

Mulige startopstillinger Spanien – Georgien

Både de la Fuentes og Sagnol kan stille med deres bedste spillere til ottendedelsfinalen i Köln. Nedenfor har vi opstillet antagne holdopstillinger.

Spanien

  • Formation: 4-3-3
  • Holdopstilling: Unai Simón; Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella; Pedri, Rodri, Fabián Ruiz; Yamal, Morata, Williams

Georgien

  • Formation: 3-4-1-2
  • Holdopstilling: Mamardashvili; Kverkvelia, Kashia, Dvali; Kakabadze, Kochorashvili, Kiteishvili, Lochoshvili; Chakvetadze; Kvaratskhelia, Mikautadze

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår spilles kampen mellem Spanien og Georgien?

Ottendedelsfinalen spilles søndag den 30. juni kl. 21:00.

Hvor spilles EM-kampen Spanien mod Georgien?

Opgøret spilles på RheinEnergieStadion i Köln.

Hvem viser Spanien – Georgien på TV og stream?

Ottendedelsfinalen i EM bliver sendt på DR TV.