Spanien - Italien FRANCK FIFE / AFP

EM 2024: Spanien – Italien 20/06/2024 – Hvem vinder?

Kampen mellem Spanien og Italien lover til at blive en god kamp, med begge hold i god form efter deres åbningssejre. Spanien topper i øjeblikket Gruppe B efter en overbevisende præstation mod Kroatien, mens Italien ligger nummer to efter en solid sejr over Albanien. Denne kamp vil være afgørende for at bestemme, hvilket hold der slutter øverst i gruppen.

Læs vores kampoptakt med tidligere opgør og hvor du kan se Spanien – Italien i TV.


Andre fodbold nyheder:

Vil du have det fulde TV program? TVsporten har det hele Se EM fodbold

Betting & Odds guides kan findes her →Alt om betting i Danmark


Spanien – Italien info

Kamp: Spanien – Italien
Start:20 Juni kl 21:00
Arena:Veltins-Arena
Tv Kanal:TV2 Sport X

spanien-Italien

Odds for kampen

Spanien: 2,15

Uafgjort: 3,25

Italien: 3,60

Italien - Spanien

Annonce: Denne side indeholder reklamelinks. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DKSELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU –18+ | Spill ansvarlig


God start for Spanien

Spaniens overvældende sejr over Kroatien i deres åbningskamp fangede bestemt de flestes opmærksomhed. På trods af ikke at være så stærkt tippet som andre store kandidater som Frankrig, England, Tyskland og Portugal, så var Spaniens præstation en af de mest imponerende hidtil. Under ledelse af manager Luis de la Fuente viste Spanien en ny taktisk tilgang, der har givet nyt liv til deres EM drømme.

I de senere år var Spanien blevet synonymt med Tiki-taka”, men mod Kroatien tog Spanien dog en mere direkte og effektiv stil. Denne taktiske ændring gav pote, da de kontrollerede kampen, men også skabte adskillige scoringsmuligheder.

En af de fremtrædende spillere var den 16-årige Lamine Yamal, der skrev historie som den yngste spiller, ved et EM mesterskab. Yamals præstation på højre fløj var fantastisk og han viste sit enorme talent ved at levere en assist og konstant forstyrre det kroatiske forsvar. Hans præstation har retfærdiggjort den opmærksomhed omkring ham og er bestemt en spiller man skal holde øje med i de kommende kampe.

Fabián Ruiz, ofte en overset helt, leverede også en fin præstation. Hans evne til at forbinde spillet og bevare besiddelse under pres var afgørende for Spaniens dominans på midtbanen. Sammen med Yamal sikrede Ruizs indsats, at Spaniens angreb forblev potent gennem hele kampen.


Italiensk sejr, trods chokstart

Et øjeblik så det ud til, at Italien skulle blive chokeret af en af turneringens største underdogs i deres åbningskamp mod Albanien. Italien indkasserede det hurtigste mål i turneringens historie, da Federico Dimarcos sløve indkast spillede Nedim Bajrami fri foran mål, hvor albaneren afsluttede imponerende fra en skarp vinkel.

Italiens 1-0 sejr over Albanien var et bevis på deres evne til at klemme resultater ud, selv når de ikke spillede deres mest attraktive fodbold. Selvom flere nøglespillere var skadede, formåede Italien stadig at levere en imponerende præstation, der fremhævede deres effektivitet og taktiske disciplin, kendetegn ved Luciano Spallettis ledelse.

Riccardo Calafiori, den 22-årige midterforsvarer fra Bologna, fik sin EM debut og fremstod som en fremtrædende spiller. Hans ro og defensive kunnen var afgørende for at holde Albanien i skak, og hans præstation har givet Italien et betydeligt boost i forsvaret.

På midtbanen demonstrerede Nicolò Barella endnu engang, hvorfor han betragtes som Italiens mest talentfulde spiller. Hans vision, afleveringer og atletiske bidrag var tydelige, da han orkestrerede Italiens spil fra midtbanen. Italiens præstation var, selv om den ikke var særligt underholdende, effektiv og dominerende. De levede op til deres historiske ry som et svært hold at bryde ned og demonstrerede deres evne til at sikre vitale point i gruppespillet.


Hvor kan jeg se Spanien – Italien i TV?

En af de helt store fodbold nationer og EM kampe skal spilles mellem Italien og Spanien. Gå ikke glip af denne spændende kamp og brug gerne vores side som et EM kampprogram med tider og kanaloversigt.

Kampen Spanien – Italien i TV vil bliver vist hos TV2 Sport X.


Hvem vinder opgøret Spanien – Italien?

Opgøret mellem Spanien og Italien forventes at blive en taktisk kamp. Spaniens nye direkte tilgang under Luis de la Fuente vil blive sat på prøve mod Italiens solide defensive setup. Midtbanekampen mellem Spaniens kreative spillere og Italiens solide midtbanespillere vil også være afgørende for kampens udfald.

Yamals hurtighed og kreativitet på højre fløj vil være en betydelig test for Italiens forsvar, især for Calafiori, som skal gentage sin debutpræstation for at holde den unge spanske superstjerne i skak. Imens vil Barellas evne til at påvirke kampen fra midtbanen være afgørende for Italien, da han vil se at skabe muligheder for Chiesa og de andre angribere.

Spanien og Italien har en rig historie med opgør i store turneringer, hvilket tilføjer et ekstra lag af klasse når de spilles til EM. Spanien har haft overtaget i de seneste indbyrdes opgør, hvor de har vundet tre af de seneste fem møder, mens Italien kun har vundet én, og den anden endte uafgjort. En lille fordel til Spanien, men Italiens modstandsdygtighed og taktiske snilde kan ikke undervurderes.

Det mest bemærkelsesværdige nylige opgør mellem disse to hold var i semifinalen i Euro 2020. I den kamp var Spanien det bedre hold over 90 minutter og forlænget spilletid, men Italien triumferede til sidst i straffesparkskonkurrencen.

Både Spanien og Italien vil være desperate efter at toppe Gruppe B, da en førsteplads potentielt kan give en mere favorabel lodtrækning i knockout-fasen. Spanien, opmuntret af deres imponerende åbningspræstation, vil prøve at bygge videre på deres momentum og fortsætte deres direkte og effektive spillestil. Imens vil Italien sigte mod at bevare deres defensive soliditet og lede efter muligheder for at udnytte Spanien på kontraangrebet.


Spaniens holdnyheder

Spanien er usandsynligt at foretage for mange ændringer i denne kamp efter en så overvældende sejr. Midterforsvarer Aymeric Laporte missede holdets åbningskamp på grund af skade og synes sandsynligvis at misse igen her, så Real Madrids Nacho bør fortsætte med at samarbejde med Robin Le Normand i hjertet af forsvaret.

Italiens holdnyheder

Ligesom deres modstandere er det usandsynligt, at italienerne vil foretage ændringer i denne kamp. Det føles usandsynligt, at et så stærkt præsterende forsvar vil blive ændret, og midtbanetrioen af Jorginho, Barella og Davide Frattesi synes godt rustet til at gå i kamp mod Spanien.


Mulig opstilling Spanien

  • Formation: 4-3-3
  • Startopstilling: Simon; Carvajal, Le Normand, Laporte, Grimaldo; Rodri, Olmo, Ruiz; Yamal, Morata, Williams

Mulig opstilling Italien

  • Formation: 3-4-2-1
  • Startopstilling: Donnarumma; Darmian, Bastoni, Calafiori; Di Lorenzo, Jorginho, Barella, Dimarco; Chiesa, Pellegrini; Scamacca

FAQ: Ofte stillede spørgsmål

Hvornår spilles Spanien – Italien?

Den spændende EM kamp spilles torsdag d.20 juni kl 21.00

Hvor spilles EM-kampen mellem Spanien og Italien?

Opgøret spilles i Gelsenkirchen på Veltins-Arena.

Hvem viser Italien – Spanien på TV og stream?

Kampen kan ses på TV kanalen TV2 sport X.