Spanien - Kroatien KARIM JAAFAR, LAURENCE GRIFFITHS / AFP / POOL

EM 2024: Spanien – Kroatien 15/06/2024 – Hvem vinder?

Gruppe B i fodbold-EM sparkes i gang med mødet mellem Spanien og Kroatien på Olympiastadion i Berlin. Spanierne nåede semifinalen sidst, mens kroaterne har to fine VM-medaljer at vise frem. Hvem sikrer sig tre point i den tyske hovedstad?

Læs vores kampoptakt med tidligere opgør og hvor du kan se Spanien – Kroatien i TV.


Andre fodbold nyheder:

Vil du have det fulde TV program? TVsporten har det hele Se EM fodbold

Betting & Odds guides kan findes her →Alt om betting i Danmark


Spanien – Kroatien info

Kamp:Spanien – Kroatien
Start:15 Juni kl 18:00
Arena:Berlin
Tv Kanal:TV2 Sport X

spanien - Kroatien i dag

Odds på kampen

Spanien: 1,93

Uafgjort: 3,45

Kroatien: 4,40

spanien - Kroatien i tv

Annonce: Denne side indeholder reklamelinks. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DKSELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU –18+ | Spill ansvarlig

Spanien ude efter ny EM-succes

Sammen med værtsnationen Tyskland er det Spanien, der deler rekorden for flest titler i EM-historien med 3. Sidst ‘La Roja’ gik helt til tops var tilbage i 2012, mens de i forrige mesterskab tog sig til semifinale, hvor de røg ud på straffespark mod Italien.

De er igen at regne blandt udfordrerne til guldet i 2024, og til sommerens mesterskab kommer træner Luis de la Fuente med en stærk trup. Den indeholder veteraner som Carvajal, Rodri og Morata, samt unge stjerneskud som Pedri og Lamine Yamal.

Spanierne vandt let deres to sidste træningskampe før afrejsen til Tyskland, med 5-0 mod nabolandet Andorra og 5-1 mod Nordirland. De har vundet otte af deres ti sidste kampe, så der er ingen tvivl om, at Spanien er klar til at jagte ny EM succes.


Kroatien usædvanlige EM svage

Kroaterne har imponeret ved de to sidste VM, hvor de har taget hjem sølv i 2018 og bronze i 2022. Det er derfor opsigtsvækkende at se deres relativt svage statistik i fodbold EM regi, hvor de på deres bedste kun har nået kvartfinalen to gange.

I de to sidste EM er de røget ud allerede i 8-delsfinalen, og sidst gang blev de slået ud af netop Spanien efter en dramatisk kamp. Med flere profiler på vej mod enden af deres karriere er der mange, der tror, at dette er sidste chance for kroaternes “gyldne generation” til at opnå EM succes.

‘Kockasti’ kan i hvert fald vise til flere gode resultater før åbningskampen i gruppe B mod spanierne. Holdet har vundet fire af deres fem sidste træningskampe, og i generalprøven blev det til en stærk 2-1 sejr ude mod Portugal. Det lover godt for et spændende opgør i Berlin!


Hvor kan jeg se Spanien – Kroatien i TV?

Vil du gerne se Spanien spille til EM eller magiske Modric? Så skal du holde øje med TVsporten da vi viser kanaloversigten for alle EM kampene i Tyskland.

Kampen Spanien – Kroatien i TV vil bliver vist hos TV2 Sport X.


Hvem vinder opgøret Spanien – Kroatien?

Dette kan blive en jævn og spændende kamp mellem to af Europas allerbedste hold de sidste år. Spanien må derimod tåle at have favoritværdigheden, både i denne kamp og i gruppen generelt. At blive gruppevinder giver den nemmeste vej videre i slutspillet, så tre vigtige point står på spil på Olympiastadion.

Tidligere møder

Siden Kroatien blev en selvstændig nation, har de mødt Spanien i alt ti gange. Statistikken på de kampe viser fire sejre til spanierne, mens kroaterne har vundet tre gange. Dette bliver deres fjerde møde i EM, hvor de før i år har vundet én gang hver. I Nations League i 2018 vandt Spanien hele 6-0, som er Kroatiens største nederlag nogensinde.

Spanien – Kroatien H2H

  • 18.06.23, Nations League: Kroatien – Spanien 0-0 (4-5 efter straffespark)(Uafgjort)
  • 28.06.21, Fodbold-EM: Kroatien – Spanien 3-3 (3-5 efter ekstraomgange) (Uafgjort)
  • 15.11.18, Nations League: Kroatien – Spanien 3-2 (Kroatien Sejr)
  • 11.09.18, Nations League: Spanien – Kroatien 6-0 (Spanien Sejr)
  • 21.06.16, fodbold-EM: Kroatien – Spanien 2-1 (Kroatien Sejr)

Mulig startopstilling Spanien – Kroatien

Begge hold vil uden tvivl gå efter sejr i den vigtige åbningskamp i gruppe B, og både Spanien og Kroatien kan stille deres stærkeste hold i Berlin. Nedenfor har vi antaget startopstilling for holdene.

Spanien

  • Formation: 4-3-3
  • Startopstilling: Simon; Carvajal, Le Normand, Laporte, Grimaldo; Rodri, Olmo, Ruiz; Yamal, Morata, Williams

Kroatien

  • Formation: 4-3-3
  • Startopstilling: Livakovic; Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Sosa; Modric, Brozovic, Kovacic; Majer, Petkovic, Kramaric

FAQ: Ofte stillede spørgsmål

Hvornår spilles Spanien – Kroatien?

Opgøret i gruppe B mellem Spanien og Kroatien spilles lørdag 15. juni kl. 18:00.

Hvor spilles EM-kampen mellem Spanien og Kroatien?

Kampen spilles på Olympiastadion i Berlin.

Hvem viser Spanien – Kroatien på TV og stream?

Kampen vises på TV 2 Sport X.