Tyskland - Skotland ANDY BUCHANAN / AFP

Tyskland – Skotland: Forud for åbningskampen i EM 2024

Ventetiden er forbi! På fredag starter fodboldfesten endelig. I den første EM-kamp mødes værtslandet Tyskland og Skotland. Tyskland, som er det mest succesfulde hold i turneringens historie, er en af favoritterne til at vinde EM 2024. Skotland deltager derimod i deres fjerde EM og har aldrig avanceret fra gruppespillet. Vil skotterne overraske, eller starter værtslandet turneringen med en sejr?


Kampinformation

Match:Tyskland – Skotland
Avspark:kl. 21.00, fredag 14 juni
Arena:Allianz Arena
TV-kanal:TV2

Odds for kampen

Tyskland: 1,29

Uafgjort: 6,00

Skotland: 10,50

Annonce: Denne side indeholder reklamelinks. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DKSELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU –18+ | Spill ansvarlig


Forud for Tyskland – Skotland

Tyskland er værtsnation, og åbningskampen mod Skotland spilles på Allianz Arena i München. Selvom det tyske hold ikke har vundet et EM siden 1996, har de en historie med at præstere på højt niveau i turneringen og er derfor en af favoritterne til at vinde EM 2024.
Tyskland kvalificerede sig som værtsland og spillede derfor ikke kvalifikationskampe som de andre hold. I træningskampene har resultaterne været svingende, blandt andet i mødet mod Ukraine, som endte 0-0, selvom Tyskland dominerede kampen. De har også fiaskoen ved VM i Qatar relativt frisk i erindringen, hvor de blev slået ud allerede i gruppespillet.
Det er også værd at nævne, at Tyskland fyrede deres landstræner Hansi Flick mindre end et år før EM. Flick blev erstattet af Julian Nagelsmann, som tidligere blandt andet har ledet Bayern München. Det har kort sagt været turbulent, men der er masser af kvalitet at udnytte i truppen, hvor hver position har mindst to stjernespillere. I Tysklands trup finder vi blandt andet Toni Kroos, Florian Wirtz og Niclas Füllkrug.

Skotland deltager i EM for fjerde gang

Skotland kvalificerede sig til EM ved at blive nummer to i gruppe A efter Spanien efter fem sejre i træk i kvalifikationen. Meget af dette skyldes indsatsen fra stjernespillere som Scott McTominay og John McGinn. I EM-kvalifikationen scorede McTominay syv mål og McGinn tre. Udover sejre mod blandt andet Spanien og Georgien på hjemmebane, blev det to uafgjorte kampe og et nederlag.
Holdet har som nævnt aldrig taget sig videre fra gruppespillet, så det bliver virkelig spændende at se, hvad landstræner Steve Clarke kan udrette med sin udtagne trup i sommer. EM 2024 markerer fjerde gang, at Skotland deltager i turneringen.
Skotland har flere rutinerede spillere i truppen, som spiller på højt niveau, blandt andet i Premier League. For eksempel Liverpools rutinerede venstreback Andrew Robertson og topscoreren i kvalifikationen, Scott McTominay, som spiller for Manchester United. Yderligere talenter i truppen findes i form af Aaron Hickey og John McGinn.
Forud for samlingen i Tyskland har Skotland spillet syv landskampe i træk uden at vinde, hvilket ikke rigtig er den selvtillidsboost, de havde håbet på. De blå-hvide er dog bedre end længe, hvilket 2-0-sejren over Spanien på Hampden Park var et tydeligt eksempel på.

Hvem vinder åbningskampen?

Med hjemmefansene i ryggen og høje krav til både spillere og Tysklands nye landstræner, har vi svært ved at se noget andet end en sejr til Tyskland på fredag. Men skotterne har absolut en chance for at skabe ravage i åbningskampen mod storholdet. Får Skotland en god start og lykkes med at få tyskerne til at miste fokus, kan kampen blive en spændende affære i stedet for den nemme sejr, som tyskerne håber på.

Potentielle startopstillinger Tyskland – Skotland

Der står utrolig meget på spil for Tyskland og Skotland. Nedenfor følger et nærmere kig på holdenes forventede startopstillinger forud for EM-kampen på Allianz Arena.

Tyskland

Formation: 4-5-1

Spillere: ter Stegen, Rüdiger, Tah, Gosens, Henrichs, Wirtz, Goretzka, Gündogan, Gnabry, Sane, Füllkrug

Skotland

Formation: 5-4-1

Spillere: Gunn, Robertson, Hickey, Hendry, McKenna, Tierney, McTominay, McGregor, McGinn, Christie, Dykes

FAQs

Hvornår spiller Tyskland mod Skotland?

Åbningskampen mellem Tyskland og Skotland spilles fredag den 14. juni kl. 21.00.

Hvor spilles EM-kampen Tyskland mod Skotland?

Kampen spilles på Allianz Arena i München.

Hvor kan jeg se Tyskland – Skotland på TV stream?

EM-kampen vil blive sendt live på TV2