Superligaen – Sidste runde

Så er det blevet tid til sidste runde af Superligaen 2021/22. Her vil fokuspunktet være kampen om pladserne i den playoff kamp, som skal spilles en plads i Europa Conference League. De sidste kampe i nedrykningsspillet spilles lørdag, mens mesterskabsspillet er søndag.Mesterskabsspillet

Som nævnt spilles samtlige tre kampe i mesterskabsspillet søndag. Her lyder kampprogrammet som følger:

FC København – AaB
FC Midtjylland – Randers
Brøndby IF – Silkeborg

Det ligger allerede fast, at FC København, FC Midtjylland og Silkeborg kommer til at slutte som henholdsvis et, to og tre. Disse hold har med andre ord ikke noget på spil i sidste spillerunde.

Det har de øvrige tre til gengæld. Inden runden ligger AaB på fjerdepladsen i kraft af deres målscore, som er syv mål bedre end Brøndbys. Randers er to point efter de to med den dårligste målscore i mesterskabsspillet.

Som tingene er pt. giver fjerdepladsen en kamp mod nummer syv om en plads i kvalifikationen til Europa Conference League.

Der er dog en x-faktor i form af pokalturneringen. Her mødes OB og FC Midtjylland i finalen. Hvis FC Midtjylland ender med at vinde, betyder det, at Silkeborg skal i Europa League og ikke Conference League, som tredjepladsen under normale omstændigheder giver adgang til.

Det ville samtidig betyde, at nummer fire får Silkeborgs plads i Conference League, mens nummer fem skal ud i en kamp mod nummer syv.

Dermed er det kun holdet på fjerdepladsen, som kan vide sig sikre på noget som helst, mens femtepladsen skal håbe, at FC Midtjylland vinder pokalen.


Nedrykningsspillet

Om lørdagen skal vi have afgjort nedrykningsspillet. Her spilles alle tre kampe naturligvis også på samme tidspunkt. De er som følger

Vejle BK – OB
AGF – FC Nordsjælland
SønderjyskE – Viborg FF

Dette års to nedrykkere er allerede fundet. Både Vejle og SønderjyskE oppe sig her mod slutningen af sæsonen, men det var altså ikke nok for de jyske klubber, som må en tur ned i 1. Division.

Der er dog stadig kampen om pladsen i playoff-kampen at slås om. Her kan pokalturneringen også komme til at spille en rolle.

Det er nemlig Viborg og OB, som kæmper om syvendepladsen. OB er naturligvis også FC Midtjyllands modstander i pokalfinalen.

Viborg er inden sidste runde tre point foran OB, men de to hold har ens målscore, så intet er afgjort. Hvis OB skal på på syvendepladsen, så kræver det ganske enkelt, at de slår Vejle, mens Viborg skal tabte til SønderjyskE.

Hvis det sker, så skal Viborg håbe, at OB vinder pokalturneringen. Da vil det nemlig være nummer otte, som skal møde et hold fra mesterskabsspillet i playoff kampen.


Superligaens 32. runde i tv

Der er som beskrevet stadig noget på spil i flertallet af kampene. Man kan da også glæde sig over, at samtlige seks kampe vises på tv og kan livestreames, så man eventuelt kan have gang i en second screen.

Kampene vises på Discovery og Viasats kanaler og kan livestreames med Discovery+ og Viaplay.