vinder French open

Hvem vinder French Open 2024?

Rafael “King of Clay” Nadal nærmer sig slutningen af sin Roland Garros regering. 37 årige Novak Djokovic chokerende i Rom med sit tidlige exist og nu kan tennisfans så småt at begynde at spejle efter den næste store grus tennis stjerne.


Vild med tennis? – Se French Open i TV

Holger Rune fan? – Se Holger Runes næste kamp


De unge tennis løver står i kø

French Open 2024-feltet ser vidt åbent ud, hvilket giver flere spillere en god chance for at få succes i turneringen. Her er de unge mandlige spillere med det største gennembrudspotentiale ved French Open.

Jannik Sinner

Sinner kunne potentielt stige til verdens nr. 1 afhængigt af Djokovics resultater i Genève denne uge, så han bærer allerede meget vægt på sine skuldre, når han går ind i Roland Garros. Presset er også der for den 22-årige italiener at vinde endnu en major efter at have vundet sin første Grand Slam-titel i januar ved Australian Open. Siden da har Sinner vundet to mere ATP-titler, inklusiv Miami Open i marts.

Sinner ser frem til at komme forbi kvartfinalerne ved French Open for første gang i sin karriere. Han nåede kvartfinalerne i 2020 og har ikke været i stand til at matche den succes siden. Sidste år tabte Sinner tidligt i anden runde. Sinners største hindring vil være hans vedvarende hofteskade, der fik ham til at trække sig fra kvartfinalerne ved Italian Open sidste uge. Der er rygter om, at han ikke ville spille i French Open. En god præstation i Paris kunne være den nødvendige kur for at komme i form og ville cementere hans navn som en af ATP tourens topstjerner

Carlos Alcaraz

Den 21-årige spanier er blevet set som Nadals efterfølger på mange måder, delvist på grund af alt det, han har opnået i en så ung alder. Alcaraz har to major-titler på sit navn (US Open 2022 og Wimbledon 2023), og han blev den yngste verdens nr. 1 i mænds tennishistorie i ’22.

Med hensyn til Alcarazs tidligere Roland Garros-resultater tabte han i semifinalen til Djokovic sidste år og nåede kvartfinalerne i 2022. I år kunne han potentielt tilføje en French Open-titel til sit stadigt voksende CV. Hvis Alcaraz og Sinner ender med at mødes i lodtrækningen på et tidspunkt, er det vigtigt at bemærke, at de to unge tennistjerner har en jævn 4–4 rekord mod hinanden, med den seneste sejr fra Alcaraz i semifinalen ved Indian Wells i marts. Ligesom Sinner vil Alcaraz starte sin French Open-kampagne med en skadeshindring, da han også trak sig fra Italian Open, men med en armskade.

Casper Ruud

Den 25-årige nordmand vil forsøge at nå sin tredje French Open-finale i håbet om at tage sin første store titeltrofæ hjem i år. Sidste sæson tabte Ruud i tre sæt til Djokovic i finalen. Året før tabte Ruud i lige sæt til Nadal. Det er tid for Ruud at holde vinderens trofæ. Nordmanden har allerede en grustitel denne sæson efter at have slået Stefanos Tsitsipas i finalen ved Barcelona Open sidste måned. I april nåede han finalen i Monte Carlo, men tabte til Tsitsipas der.

Grus ser ud til at være Ruuds bedste overflade, da 10 af de 11 ATP-titler, han har vundet, er spillet på grus. Er han på vej til at detronisere Nadal fra hans “King of Clay” regeringstid? At vinde French Open i år ville bestemt være en start.

Holger Rune

Rune har ikke nået så meget international succes som nogle af de nævnte navne før, men han nærmer sig tennissuperstjerne status som 21-årig takket være sine turneringssejre. Danskeren nåede to store kvartfinaler sidste sæson, hvor han tabte til Ruud ved French Open og Alcaraz ved Wimbledon. Men Rune nåede først frem i 2022, da han slog Djokovic for at vinde Paris Masters. Siden da har Rune fortsat med at skabe et navn for sig selv.

Med hensyn til hans grussucces har Rune vundet to grusturneringer i sin karriere – back-to-back titler i München i 2022 og ’23. Han vil forsøge at holde sin stime kørende ved French Open i håbet om at gå ud over kvartfinalerne denne sæson.

Taylor Fritz

Fritz er ikke fremmed for rampelyset, da han konsekvent har været den højest rangerede amerikanske mandlige spiller eller tæt på toppen i lang tid. Fans kan også genkende ham som en af stjernerne i Netflix-serien Break Point. Men han har endnu ikke haft succes ved en major og aldrig avanceret forbi en kvartfinalerunde.

Grus er ikke nødvendigvis den 26-åriges stærke side, da ingen af hans syv ATP-titler er vundet på overfladen. Faktisk er han aldrig kommet videre end tredje runde ved French Open. Men Fritz vil gå ind i Roland Garros med momentum, da han har konkurreret blandt nogle af de højest rangerede spillere i verden i år. Han har slået Tsitsipas, Hubert Hurkacz og Grigor Dimitrov, for at nævne nogle få.

Ben Shelton

Som 21-årig er Shelton relativt ny på tennisscenen og fik først et navn for sig selv under sidste års US Open-løb. Han nåede semifinalerne, hvor han tabte til Djokovic. Denne imponerende præstation hjalp ham med at komme ind i Top 20 i verdensranglisten og sikre sig en plads på Team World i Laver Cup.

Shelton vandt den anden titel i sin karriere i april ved US Men’s Clay Court Championships, hvilket tilfældigvis var hans første titel på grus. Dette sendte ham op ad ranglisten, hvilket gjorde ham til den bedste amerikanske mandlige spiller i verden for første gang i sin karriere. Han overgik Fritz, som havde den position i over et år.

Dette år vil kun være anden gang, Shelton spiller ved French Open. Han har endnu ikke vundet en eneste kamp i turneringen og tabte i første runde i 2023. Men i en så ung alder udstråler Shelton en selvtillid på banen, der lige kunne propelere ham til succes, især med det CV, han har bygget for sig selv i det forløbne år.

Gamle Gutter Giver Op?

De unger drenge med Holger Rune i spidsen står klar med deres tennisketcher i hånden for at overtage, men aldrig afskriv Novak og de andre tennis stjerner. Det er ikke for sjov at Novak har vundet hver af de fire Grand Slams mindst tre gange. Han har 10 Australian Open-titler, tre French Open-titler, syv Wimbledon-titler og fire US Open-titler.

Alting har sin tid og måske ungdommen skal indstille sig på at vente til garderskiftet er fuldstændigt over.

French Open Favoritter 2024

Hvis ikke de unger gutter tager French Open med storm, så har vi et par bud for hvem der kunne vinde Franch open 2024.

  • Novak Djokovic – Manden er fra serbien, perfektionist, en vinder med et mindset 1000 points.
  • Alexander Zverev – En tysker med et højt højt bundniveau som kan slå alle
  • Stefanos Tsitsipas – Grækeren som alle taler om og med rette. En topkandidat
  • Rafael Nadal – Spanieren har vundet 14 gange i Paris. 14 gange!!! Hvorfor ikke igen?
  • Andrey Rublev – En mand med vind i tennis sejlene.
  • Daniil Medvedev er bedst på hardcore men kvaliteterne rækker bestemt ud på grus.

Hvem kommer i French Open finalen?

Intet er sikkert i tennis og topspillere er der nok af. Skulle man komme med et bud på en French Open finale, med danske briller, så ville man gerne se Holger Rune komme i sin første grand slam finale. Grus ligger godt til danskeren og hans seneste ATP titler blev også hentet på dette underlag.

Af de mere erfarene spillere kunne han godt rende ind i Novak Djokovic. Ganske vist så er serberen 37 år, men han er langt fra færdig. Slet ikke til disse grand slams, hvor han besidder en enorm erfaring og respekt hos sine modstandere.

Fra TVsporten ser vi frem til at se hvem der vinder French Open 2024. Forhåbentlig i en finale mellem Holger Rune – Novak Djokovic.

Hvem er favorit til at vinder French Open?

Kigger man på de fleste bookmakers så er det faktisk Alcaraz og Novak Djokovic

Hvor kan man se French open i TV?

Hos Eurosport og Discovery ligger TV rettighederne til french open 2024