Wimbledon 2023: Vinder Novak igen eller kan Holger Rune vinde Wimbledon?

Mandag den 3 Juli begynder Wimbledon og det skal blive nogle spændende uger med top tennis fra mændene, damerne og de sjove double kampe. Vi kigger lidt på wimbledon 2023 turneringen, tv sendetider, danskere ved wimbledon og præmie penge.

Wimbledon 2023 Tennis

Wimbledon er lige rundt om hjørnet, og snart kan vi nyde at se den prestigefyldte turneringen rulle henover skærmen i sommervarmen. 2023 udgaven af ​​den ikoniske tennisturnering ser ud til at blive en af de største sportsbegivenheder i år på trods af fraværet af flere store navne.

Det britiske håb Andy Murray vender tilbage til Wimbledon, skønt Emma Raducanu og Rafael Nadal går glip af turneringen pga skader. Den forsvarende mester Novak Djokovic er tilbage for at forsvare sin titel, som han vandt i 2022 mod Nick Kyrgios.

I kvindernes turnering har verdens nummer et Iga Swiek helt sikkert lyst til at udfordrer den regerende mester Elena Rybakina, men vil det lykkes hende?

Tennis TV Rettigheder

Normalt så kan man se Wimbledon tennis i tv mange steder, som f.eks TV2, TV2Play, Eurosport men i år har DR købt tv rettighederne. Så hvis du vil se tennis i tv, så skal du holde øje med DR1 og DR2.

Stream Wimbledon Tennis

Er du ikke hjemme ved fjernsynet men sidder fanget et sted uden tv, så kan du altid finde din mobil frem og streame tennis fra Wimbledon live. Ofte kan det være svært at finde et godt stream uden afbrydelser og stop, men ikke hos Bet365.

Her kan du altid nyde top tennis fra stort set alle Grand Slams og mange ATP og WTA turneringer. Det eneste du skal gøre er at lave en konto og indbetale minimum 50 kroner, så kan du strame Wimbledon tennis gratis.

Se Wimbledon Tennis Online

Danskere Ved Wimbledon

Ingen danskere har endnu vundet den store tennis turnering i single regi, men hvem, måske bliver det Holger Rune eller Clara Tauson. Det er i hvertfald de eneste to danskere som Danmark stiller op med til dette års Wimbledon, så det skal blive spændende at se hvor langt de kan nå.

Holger Rune Wimbledon 2023 Chancer

2023 har været et kanon år for Holger Rune med en masse god tennis, maser af kvartfinaler, semifinaler og en titel i Munchen. Holger har flere gange slået nogle af verdens bedste tennisspillere og kan selvfølgelig gøre det igen. Men verdens nummer seks er ikke ligefrem glad for at spille på græs. Under alle omstændigheder, så kan han sagtens finde ud af det og forblive det største danske tennishåb til Wimbledon.

Clara Tauson Wimbledon 2023

Clara Tauson kommer muligvis ind til Wimbledon efter at have spillet tre kvalifikations runder. Hun ligger pt nummer 91 på ranglisten og har spillet Wimbledon de seneste to år, men er begge gange sendt ud i første runde. Chancerne for at hun ryger til tops er forholdsvis små, men det er altid godt at se en dansker spille til Wimbledon, så hele Danmark holder selvfølgelig med den kvindelig tennisspiller, hvis hun formår at komme ind i hovedturneringen.

Wimbledon 2023 Favoritter

Hvert år er der en Wimbledon favorit hos mændene og kvinderne, og i år er det ikke anderledes. Vi kigger hurtigt på favoritterne hos de to køn.

Kan Novak Djokovic Vinde?

Den serbiske tennis legende er efterhånden blevet 36 år og engang i mellem kan man godt se at han ikke er helt så hurtig, som han engang plejede at være . Men han er stadig væk en fantastisk spiller og vandt så sent endnu en Grand Slam i Paris, da han slog Casper Ruud i Roland Garros finalen.

Den forsvarende mester Novak Djokovic skal i hvertfald finde sit bedste spil frem for han bliver jagtet af et hold af unge sultne spillere som Holger Rune, Alcaraz, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipa og Casper Ruud.

Hvem vinder Wimbledon Hos Kvinderne?

Verdens nummer et Iga Swiatek er topseedet og vil være favorit til at vinde turneringen på grund af hendes dominerende form, som hun har bevaret i et stykke tid nu. French Open-mesteren har ikke den mest imponerende rekord på græs og tabte i tredje runde ved sidste års Wimbledon mesterskaber. 

Aryna Sabalenka bliver den anden seedede til græsturneringen og vil se ud til at have et godt løb efter hendes exit i anden runde ved bett1open i Berlin. Hviderusseren nåede semifinalen i sin sidste optræden ved Wimbledon i 2021 og er i stand til at udfordre om titlen, hvis hun finder sit bedste tennis frem.

Den forsvarende mester Elena Rybakina er seedet på tredjepladsen, hendes bedste ved en Grand Slam hidtil. Kasakherne er uden tvivl den tungeste favorit til at vinde Wimbledon 2023, især hvis hun er i perfekt form og holder sig skadesfri under turneringen.

Wimbledon 2023 Program 

Hver dag vil DR1 vise Wimbledon tennis fra  fra 12:15 – 18:30, imens DR2 viser kampene fra 14:00 frem til 22:00 dagligt. Herunder kan du se tidsplanen for Wimbledon 2023, hvor der selvfølgelig må lægges forbehold for ændringer  pga. vejret.

Wimbledon 2023 Tidsplan

 • Mandag 3. Juli: Herre- og damesingle første runde
 • Tirsdag den 4. Juli: Herre-og damesingle første runde
 • Onsdag den 5. Juli: Herre-og damesingle anden runde
 • Torsdag den 6. Juli: Herre-og damesingle anden runde
 • Fredag den 7. Juli: Herre-og damesingle tredje runde
 • Lørdag den 8. Juli: Herre-og damesingle tredje runde
 • Søndag den 9. Juli: Herre-og damesingle fjerde runde
 • Mandag den 10. Juli: Herre-og damesingle fjerde runde
 • Tirsdag den 11. Juli: Kvartfinaler i Herre-og damesingle
 • Onsdag den 12. Juli: Kvartfinaler i Herre-og damesingle
 • Torsdag den 13. Juli: Damesingle semifinale, mixed double finale
 • Fredag den 14. Juli: Herresingle semifinale
 • Lørdag den 15. Juli:  Damesinglefinale, herredoublefinale
 • Søndag den 16. juli: Herresinglefinale, damedoublefinale  

Wimbledon Præmiepenge

All England Club har offentliggjort, at den samlede præmiepengesum for Wimbledon 2023 vil være på rekordhøje £44.700.000, hvilket svare til astronomiske 385,998,804 kroner Præmiepengene, der tilbydes til tennisbegivenheder i år er en stigning på 11,2 % i forhold til 2022 og en stigning på 17,1 % i forhold til de præ-pandemiske mesterskaber i 2019.

Uddelingen af ​​præmiepenge lægger fortsat vægt på at støtte spillere i de tidlige runder af begivenheden. Kvalifikations konkurrencens præmiesum har modtaget en stigning på 14,5 % i forhold til sidste år, mens single-spillere, der taber i første runde, vil modtage £55.000 (474.760.00KRR), en stigning på 10 % i forhold til 2022.

 • Vinder Mænd/Kvinder: 20,293,002 Kroner
 • Finalist: 10,146,501 Kroner
 • Semifinalist: 5,181,192 Kroner
 • Kvartfinale: 2,936,009 Kroner
 • 4.Runde: 1,787,511 Kroner
 • 3.Runde: 1,131,227 Kroner
 • 2.Runde: 734,002 Kroner
 • 1.Runde: 474,943 Kroner

FAQ

Hvor gammel er Wimbledon-turneringen?

Wimbledon er den ældste tennis tunering og blev afholdt første gang i 1877.

Hvilket underlag spiller de på i Wimbledon?

Til Wimbledon spilles der på græs.

Hvor kan jeg se Wimbledon tennis i tv?

På DR1 og DR2 kan du se wimbledon tennis i fjernsynet

Hvornår begynder Wimbledon 2023?

Turneringen starter den 3 Juli.