Championship finalen: Leeds – Southampton – Hvem vinder?

Championship-slutspillet er en slutturnering, der spilles efter den ordinære sæson af Championship. Den store finale afgør, hvilket hold der tager den tredje og sidste billet til Premier League. I år mødes Leeds og Southampton på det mægtige Wembley Stadium. Hvilket hold sikrer sig den eftertragtede plads?

Få spændende info infør Leeds – Southampton. I denne artikel deler vi interessant statistik og giver tips om, hvor du kan livestream kampen eller se den på TV.


→ Kampprogram 2024: Championship kampprogram

→ Tilbage til alle sportsgrene: Al sport på TV


Leeds – Southampton Kampinfo

Kamp:Leeds – Southampton
Start: 26/05/2024 kl. 16:00
Arena:Wembley Stadium
Tv Kanal:See & Viaplay

Leeds før Championship-finalen

Efter nedrykningen fra Premier League i sæsonen 2003/04 tilbragte Leeds hele 16 år uden for den øverste division, før de endelig lykkedes at sikre en plads i 2020. “The Whites” blev i tre sæsoner, før de sidste år endte på en 19. plads og igen blev nedrykket til Championship. I denne sæson har holdet mødt både modgang og succes, før de til sidst kunne befæste sig på en tredjeplads i tabellen.

Selvom de kæmpede for automatisk oprykning, nåede de ikke hele vejen – i stedet stod de over for Norwich City i semifinalen. Den første kamp på udebane sluttede 0-0, men i returkampen på hjemmebane viste “The Whites” en imponerende indsats på Elland Road, hvor de dominerede kampen. Efter mål af Gruev, Piroe og Rutter i første halvleg kunne topscorer Crysencio Summerville slutte sig til festen og udvide sin målscore til 20 ligamål denne sæson. “The Canaries” havde ingen chance for at indhente resultatet, og Leeds sikrede sig en plads i finalen med en 4-0 sejr.

Southamptons vej til finalen

Southampton rykkede ud af Premier League sidste sæson, men nu er de kun en kamp fra at vende tilbage til den engelske Premier League. Denne sæson i Championship startede hårdt for “The Saints”, hvor de hurtigt sank langt ned i tabellen. Men efter otte spillede kampe skete der noget, og holdet begyndte at klatre og etablere sig i toppen. De afsluttede sæsonen stærkt med en fjerdeplads, hvilket sikrede deres ekstra chance for at kæmpe videre mod en eftertragtet plads i Englands højeste fodbolddivision.

I den første playoff-semifinale mod West Brom på udebane gik det trægt for begge hold, med få målchancer og et defensivt spil, der dominerede kampen. Kampen sluttede uafgjort uden mål. I den anden semifinale løsrede det endelig for Southampton, især i anden halvleg, da Will Smallbone indledte målscoringen kort efter, at kampen blev genoptaget. Adam Armstrong blev kamphelt efter at have scoret både 2–0 og 3–0. Trods et sent reduceringsmål fra Cédric Kipré havde West Brom ikke tid til at indhente. Kampen sluttede 3-1, og Southampton kunne forberede sig til en finale på Wembley.

Tidligere møder

Når vi ser på de seneste møder mellem disse hold, har Southampton haft overtaget denne sæson med sejre i begge ligakampe. De vandt 3-1 på hjemmebane i september og sikrede derefter en 2-1 sejr på Elland Road i sæsonens sidste dage, hvilket knuste Leeds’ drømme om automatisk oprykning.

Historisk set har Leeds kun vundet en af de fem seneste møder, hvilket var en 1-0 sejr i Premier League i februar 2023.

Infør denne kamp forventer vi en begivenhedsrig kamp, hvor begge hold vil gøre alt og lidt til for at bevise deres plads på den store scene.

Hvor kan man se Championship-finalen på TV og stream?

Finalen mellem Leeds og Southampton vil blive sendt på Viaplay. De, der ønsker at følge kampen via stream, kan bruge Viaplays streamingtjeneste, hvor man kan vælge at se kampen live eller i reprise på et senere tidspunkt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår spiller Leeds – Southampton?  

Championship-finalen har kampstart kl. 16.00, søndag den 26. maj.

Hvor kan jeg se Leeds – Southampton på TV stream?

Kampen mellem Leeds og Southampton vil blive sendt på See & Viaplay.

Hvor spilles finalen i Championship?

Finalen i Championship spilles på Wembley den 26. maj.