Danmarks bedste muligheder for OL-medaljer

Ved OL 2016 i Rio lykkedes det de danske atleter at hive hele 15 medaljer hjem. Det var det bedste resultat siden OL i London i 1948. Dermed er der naturligvis høje forventninger til de dansk atleter ved legene i Tokyo. Vi har taget et kig på, hvor de mest sandsynlige danske medaljer ligger.


Håndboldherrerne

Danmark er som bekendt forsvarende olympiske mestre i herrehåndbold. Ved sidste OL gik Danmark hele vejen til finalen, hvor man endte med at slå Frankrig med 28-26.

Siden da har Danmark også vundet VM hele to gange. I 2019 blev Norge rundbarberet med 31-22 i finalen. Tidligere i år var det vores svenske naboer, som blev besejret med 26-24 ved VM i Egypten.

Derfor er det da heller ikke nogen stor overraskelse, at Danmark er favoritter til at forsvare guldet fra 2016. De største konkurrenter ventes at blive Spanien, Norge, Frankrig og Sverige.


Banecykling

Danmark er tårnhøje favoritter, når det kommer til herrernes 4.000 meters holdforfølgelsesløb på banen. Det danske hold dominerede nemlig ved det seneste verdensmesterskab i 2020. Danmark løb med guldet og satte desuden verdensrekord intet mindre en tre gange!

Det gjorde også, at holdet bestående af Lasse Norman Hansen, Frederik Rodenberg, Rasmus Lund Pedersen og Julius Johansen blev kåret til Årets Danske Sportsnavn 2020.

Det er dog værd at bemærke, at Lasse Norman ikke er med i disciplinen ved OL, hvor han i stedet satser på Omnium, som han tidligere har vundet guld og bronze ved de seneste to OL. Han erstattes med Niklas Larsen. Michael Mørkøv er også med på holdet, mens han også skal køre disciplinen madison med Lasse Norman.

På kvindesiden deltager Amalie Dideriksen i omnium, hvor hun tidligere har vundet medaljer ved VM. I madison deltager hun med Julie Leth, og sammen har de tidligere vundet VM to gange.

Der er med andre god grund til at se med, når de danske ryttere skal slå sig løs på cykelbanen i Izu.


Badminton

Badminton er naturligvis også en olympisk disciplin, hvor Danmark har tradition for at hente medaljer. Det er skam også tilfældet i 2021, hvor især Viktor Axelsen er spået gode muligheder i herresingle.

Hans formodede værste rival bliver japanske Kento Momota. Vi kan dog også håbe på en medalje til Anders Antonsen.


Kano

Et andet af Danmarks helt store medaljehåb er Emma Jørgensen, som deltager i kvindernes enerkajak på 200 meter og 500 meter distancerne. Ved legene i 2016 vandt hun sølv på 500 meter.

Hun vandt tidligere i år EM på begge distancer. På 500 meteren ventes hun at skulle kæmpe mod newzealandske Lisa Carrington om guldet. Carrington vandt bronze på 500 meter og guldt på 200 i Rio.


Skydning

Danmark har tidligere haft succes i skydning. Senest var i 2012 i London, hvor skytten Anders Golding hentede Danmarks første medalje ved legene, da han vandt sølv i lerdueskydning.

Nu er hans landsmand Jesper Hansen blandt favoritterne til at tage en medalje i samme disciplin. Hans værste konkurrent bliver formentlig guldvinderen fra 2012 – Vincent Hancock.


Sejlsport

Anne-Marie Rindom vandt bronze i laser radial i 2016 i Rio. Hun har tidligere været verdensmester i disciplinen to gange. Hendes værste rival ventes at blive den regerende olympiske mester – hollandske Marit Bouwmeester.

Hvis alt flasker sig, kan vi også håbe på en medalje til Christian Peter Lübeck og Lin Ea Cenholt, som deltager i mixed Nacra 17.


Roning

Roning er endnu en disciplin, hvor de danske muligheder for medaljer bør være gode. Ved sidste OL blev det til en sølv- og en bronzemedalje for Danmark.

I år er Sverri Sandberg Nielsen spået gode muligheder singlesculler, hvor han sammen med tyske Oliver Zeidler er favorit til at tage guldet.